Δωρεάν φυσικό αέριο θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-26, 09:15:36
Δωρεάν φυσικό αέριο θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου

Τη θέση του υπέρ της επένδυσης στο λιμάνι του Βόλου, που αφορά στη λειτουργία εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου, επανέλαβε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η δημοτική αρχή θα γίνει «θεματοφύλακας» για το περιβάλλον και την ασφάλεια της πόλης.

Η επένδυση που παρουσιάστηκε προ δεκαημέρου περίπου, σε συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο, έχει ενδιαφέρον για τον Δήμο Βόλου, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Μπέος, θα δημιουργήσει 650 θέσεις εργασίας, θα φέρει ανάπτυξη και επιπλέον η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει τη δωρεάν παροχή φυσικού αερίου για τη λειτουργία των δημοτικών κτιρίων (σχολείων, γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων). «Αυτό θα παλέψουμε ως δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Μπέος.

Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε η ΛΑΣ για την επένδυση, με τον επικεφαλής Αποστόλη Ριζόπουλο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη εγκατάσταση που θα μετατρέψει την πόλη σε «πυριτιδαποθήκη».

«Ανά τον κόσμο δεν έχει γίνει ποτέ κανένα ατύχημα. Η αδειοδότηση της επένδυσης θα γίνει από την ίδια την Πολιτεία και οι όροι που τίθενται είναι αυστηροί τόσο σε ζητήματα ασφαλείας όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Μπέος.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους με τον κ. Μπέο να εξαπολύει επίθεση εναντίον του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Αποστόλη Παπαδούλη, με φόντο την επένδυση. «Καταλαβαίνω ότι άνθρωποι σαν τον Παπαδούλη θεωρούν ύποπτη την επένδυση γιατί έτσι έμαθαν τόσα χρόνια. Εμείς όμως είμαστε μακριά από συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και μίζες», είπε ο δήμαρχος.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Παπαδούλη να χαρακτηρίζει τον δήμο «ταξιθέτη» στην επένδυση και τον κ. Μπέο να του ανταποδίδει τον χαρακτηρισμό για τη θέση του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών.

Ο κ. Μπέος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην απόφαση για την πανηγυρική απαλλαγή του από την υπόθεση Koriopolis, καλώντας τόσο τον κ. Παπαδούλη, όσο και τον επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονα Αποστολάκη να σταματήσουν να αναφέρονται στα προσωπικά του.

Εξάλλου, εγκαταλείπεται η ιδέα δημιουργίας roof garden στην ταράτσα του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων στη Φιλελλήνων που δόθηκε προς χρήση από τον Δήμο Βόλου πριν από έναν περίπου μήνα.

Αντί για τη δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο σχεδιασμός αλλάζει και ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τη στάθμευση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, θα εγκατασταθούν και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το θέμα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Στο συμβούλιο εγκρίθηκε ακόμη και η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στη Νεάπολη για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου Βόλου. Και σε αυτό το θέμα, ο κ. Αποστολάκης ψήφισε αρνητικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=