ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές σε 20 σπίτια σε Μακρυράχη και Ζαγορά

ζημιές-σε-20-σπίτια-σε-μακρυράχη-και-ζαγ-344320

Αιτήσεις αποζημίωσης κατέθεσαν κάτοικοι

Δύο οικογένειες στη Μακρυράχη είδαν τα σπίτια τους να καταπλακώνονται από φερτές ύλες, λάσπη και δέντρα, όταν η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε στις 10 Οκτωβρίου την περιοχή. Αγιο είχαν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που δεν κινδύνεψαν, είδαν όμως τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Συνολικά 20 οικογένειες υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους από το σαρωτικό πέρασμα της «Αθηνάς», όπως προκύπτει από τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από κατοίκους της περιοχής έως την περασμένη Δευτέρα, στο δημαρχείο στη Ζαγορά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Κοντογιώργο, οι ζημιές είναι μεγάλες. «Σε 20 συνολικά κατοικίες σε Μακρυράχη και Ζαγορά καταγράφονται ζημιές. Σε άλλες περιπτώσεις μπήκε νερό μέσα στα σπίτια, άλλες κατοικίες παρουσιάζουν ρωγμές και καθιζήσεις και σε άλλες περιπτώσεις έχουν καταρρεύσει ακόμη και τοίχοι. Υπάρχουν επίσης μεγάλες ζημιές σε οικοσυσκευές. Οι κάτοικοι χρειάζονται οικονομική στήριξη για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Αποστόλης Κοντογιώργος. Οπως σημείωσε ο ίδιος, οι αιτήσεις αποζημίωσης και οι εκθέσεις των μηχανικών με τις ζημιές θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για να διεκδικηθούν αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου συνεχίζει τη μάχη για την επούλωση των πληγών που άνοιξε η κακοκαιρία στις δημοτικές δομές. «Συνεχίζουμε να απομακρύνουμε μπάζα, χώματα και φερτές ύλες από τους δρόμους στο εσωτερικό των οικισμών», αναφέρει ο κ. Κοντογιώργος, το μεγάλο όμως πρόβλημα παραμένει η αγροτική οδοποιία που έχει καταστραφεί. «Προχωρήσαμε σε μερική, πρόχειρη αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων για να μπορέσει να γίνει η συγκομιδή των μήλων και καστάνων. Μπαζώνουμε τους δρόμους ίσα- ίσα για να περνούν τα αυτοκίνητα και να μπορούν να πηγαίνουν στα κτήματα. Είναι όμως σε κακή κατάσταση και απαιτείται χρηματοδότηση για την πλήρη αντιμετώπιση των ζημιών. Σε μια νέα βροχόπτωση, οι δρόμοι θα αποκοπούν και πάλι», σημειώνει ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου