ΤΟΠΙΚΑ

Νερό μέσω αγωγού στο Τρίκερι

νερό-μέσω-αγωγού-στο-τρίκερι-344417

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη του έργου, που θα επιλύσει το πρόβλημα στο νησί

Το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού Τρίκερι έκανε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός υπέγραψε σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο μέχρι το νησί Παλαιό Τρίκερι, προϋπολογισμού 155.434 ευρώ.

Η μελέτη αφορά στην εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα συνδέει τη Νήσο Παλαιού Τρικερίου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη θέση Αλογόπορος. Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος της τάξεως των 1.200 μ. περίπου.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε ήδη προβεί στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, που θα ξεκινά από υφιστάμενη πηγή (δεξαμενή) στην περιοχή Λέκα και καταλήγει στον Αλογόπορο.

Το πράσινο φως για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε με ποσό 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε ανάψει σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της επίλυσης του προβλήματος που συνιστά η υδροδότηση του νησιού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε αναγνωρίσει την αναγκαιότητα και την εξαιρετική σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα αποτελέσει έργο πνοής για το μικρό νησί, που έχει έκταση 2,5 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 86 μόνιμων κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Εκατοντάδες επισκέπτες, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, εξυπηρετούνται με νερό που μεταφέρεται με υδροφόρα.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση, θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού Τρίκερι. Σήμερα, η τροφοδότηση του νησιού με νερό γίνεται με υδροφόρα που ξεκινά από τον Βόλο, πηγαίνει στην Αγία Κυριακή και από εκεί στο Τρίκερι και απαιτούνται ετησίως 100.000 ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τρίκερι θα παίρνει νερό απευθείας από το φράγμα Παναγιώτικο», δήλωσε ο κ. Μιτζικός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου