ΤΟΠΙΚΑ

Σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποκτά το Πήλιο

σημεία-φόρτισης-ηλεκτρικών-οχημάτων-344456

Τουλάχιστον 17 σταθμοί στο Νότιο Πήλιο και επιπλέον 6 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσει η περιοχή του Πηλίου για την εξυπηρέτηση τόσο των μονίμων κατοίκων της περιοχής που διαθέτουν ή σκέφτονται να προβούν στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος, όσο και των επισκεπτών.

Ηδη ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, υπέγραψε σύμβαση ποσού 37.299 ευρώ για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου θα προκύψει η χωροθέτηση των θέσεων σε κάθε δημοτική ενότητα.

«Σχεδιάζουμε τουλάχιστον 17 σταθμούς στις δημοτικές ενότητες με δύο θέσεις η κάθε μία» αναφέρει ο κ. Μιτζικός.

Παράλληλα, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, υποβλήθηκε πρόταση προς ένταξη στο Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και για το ανατολικό Πήλιο.Η πρόταση είναι ύψους 24.000 ευρώ και αφορά στη χωροθέτηση πέντε ή έξι σημείων στον δήμο.

Σημειώνεται ότι με στόχο την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη χώρα η πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου έχει προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ για το 2021 για τα σχέδια που θα προβλέπουν τα σημεία φόρτισης και τις θέσεις στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου