ΤΟΠΙΚΑ

Ιγνάτιος: Να επικρατήσει η σύνεση στην τοπική μας κοινωνία

ιγνάτιος-να-επικρατήσει-η-σύνεση-στην-346176

Νέα έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού διότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος, ενώ την ίδια στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Μαγνησία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

Από το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου όπου βρέθηκε για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας επανέλαβε ότι το εμβόλιο κατά του covid είναι δώρο Θεού, απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς την τοπική κοινωνία, επισήμανε ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο διχασμός και κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν, διότι «έχουν χρέος προς τον εαυτό τους, αλλά κυρίως προς τους συνανθρώπους τους».

Ειδικότερα στη δήλωση που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξερχόμενος από το εμβολιαστικό κέντρο τόνισε: «Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να δημιουργήσουμε μία ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έστω και τώρα πείθονται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Την ίδια ώρα όμως ανησυχώ διότι βλέπω ότι πολλοί συμπολίτες νοσηλεύονται στη covid κλινική

Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Ο διχασμός που δημιουργείται δεν ωφελεί κανέναν. Πρέπει να εμπιστευτούμε τους γιατρούς. Εχουμε ευθύνη όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά κυρίως για τους άλλους. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει ότι το εμβόλιο είναι ένα δώρο του Θεού.

Μέσα στην Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μεσογείας, που έχει όλες τις γνώσεις μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό δίλημμα για αυτά τα εμβόλια. Πρέπει να τα εμπιστευτούμε και να προχωρήσουμε.

Ο χειμώνας είναι δύσκολος και θα πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δημιουργήσουμε την ανοσία.

Χαίρομαι διότι μετά την πρόσφατη εγκύκλιο μου πολλοί ιερείς πείστηκαν και προχώρησαν στον εμβολιασμό. Τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά είναι ενθαρρυντικά. Μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Τηρείται επίσης πιστά το πρωτόκολλο για τα rapid test.Επίσης έχω ενθαρρυντικά μηνύματα από πολλά νέα παιδιά τα οποία μου έγραψαν ότι πείστηκαν από τον λόγο μου και εμβολιάστηκαν. Για μένα και ένας να πειστεί ακόμη είναι πολύ σπουδαίο πράγμα

Θέλω να πιστεύω ότι στην τοπική μας κοινωνία θα επικρατήσει η σύνεση και θα είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από συνεργάτες του. Στο εμβολιαστικό κέντρο τον υποδέχτηκαν ο διοικητής Ι. Ντόκος, ο υποδιοικητής Στ. Μπαμπούνης και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Η. Καραμέτος. Όλοι τον ευχαρίστησαν για τη συμβολή που έχει η τοπική εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά στην εκστρατεία να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου