ΑΛΜΥΡΟΣ

Το αεροδρόμιο με τα «μάτια» των τουριστών

το-αεροδρόμιο-με-τα-μάτια-των-τουρισ-348810

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις προοπτικές που ανοίγονται, ώστε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να κεντρίσει το πτητικό ενδιαφέρον περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, αλλά και σημαντικές παρατηρήσεις για τις επιπλέον υποδομές που πρέπει να αποκτήσει για να καταστεί ισχυρός προορισμός, περιλαμβάνει η έρευνα αγοράς που έγινε για το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις προς το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας.

Την παρουσίαση της έρευνας που αναμένεται να αποτελέσει «εργαλείο» για την περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου, έκανε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Γεώργιος Καραμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚPI Marketing Aviation Solutions, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη, της προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Θέκλας Καμμένου και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη.

Εχοντας πλέον έναν «μπούσουλα» στα χέρια της η εταιρεία που έκανε την έρευνα συναντήθηκε με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες στο Συνέδριο World Routes 2021. Όπως ανακοινώθηκε χθες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου τέσσερις καινούργιες αεροπορικές εταιρείες.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονταν να ενημερωθούν χθες και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδα. Στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τη στήριξη του marketing του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η διερευνητική μελέτη έγινε κατά τη διάρκεια των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2021. Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 408 επιβάτες που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο με τις τέσσερις εταιρείες που έκαναν δρομολόγια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου