ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδόχοι σε απόγνωση

ξενοδόχοι-σε-απόγνωση-349580

Βασικά ζητήματα και αιτήματα θέτουν στο επίκεντρο οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία, με την ανάγκη προβολής των υπαίθριων δραστηριοτήτων στη διάρκεια του χρόνου και την επιδότηση του ενεργειακού κόστους των ξενοδοχείων να κυριαρχούν. Πολλά τα ζητήματα, που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των ξενοδόχων στη Μαγνησία και θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 17.00, στο Ξενία Βόλου.

Με βασικά αιτήματα κατέρχονται στην κάλπη οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και θεσμικών εκπροσώπων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Μείζον πρόβλημα, που υφίσταται επί πολλά χρόνια, αποτελεί το γεγονός ότι «σε κεντρικό επίπεδο η χώρα δεν διαφημίστηκε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις υπαίθριες δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές και βασικά στη δική μας. Η Μαγνησία διαθέτει σχεδόν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, με βασικό το περπάτημα στα μονοπάτια του Πηλίου, τα οποία είναι αγαπημένα και γνωστά» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Ζαφείρης.

Αναφερόμενος στα κοινά αιτήματα και τις επιδιώξεις της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου, ο κ. Ζαφείρης επισημαίνει ότι «έχουμε αναπτύξει δράσεις στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια και ζητούμε την προβολή και των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, για να ωφελούνται η χώρα, η Μαγνησία και να μη χάνουμε πελάτες υψηλού εισοδήματος, που επιλέγουν άλλους προορισμούς, οι οποίοι είναι γνωστοί και διαφημισμένοι».

Τα ίδια ζητήματα τέθηκαν στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τους παριστάμενους να αναφέρονται με έμφαση στους off season πελάτες που επιλέγουν προορισμούς υπαίθριων δραστηριοτήτων, ενισχύοντας, με την παρουσία τους, την τοπική οικονομία.

Κοινό το αίτημα των ξενοδόχων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία να πραγματοποιηθεί, επιτέλους, το μεγάλο άνοιγμα, που θα προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και παράλληλα θα δώσει ώθηση στη δυναμική ανάπτυξη.

Αιτήματα ζητούν ικανοποίηση

Με το ζήτημα της προβολής της Μαγνησίας να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων, τα ζητήματα που προτάσσουν οι ξενοδόχοι της περιοχής είναι η επιδότηση του ενεργειακού κόστους των ξενοδοχείων, είτε πρόκειται για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, είτε ρεύμα.

Εξίσου βασικά αιτήματα είναι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, με μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης για τους ορεινούς προορισμούς και την ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως η ενεργοποίηση των οργανισμών διαχείρισης περιοχών.

Οπως επισημαίνει ο Γιώργος Ζαφείρης «η προβολή αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο και το ζήτημα που παραμένει στάσιμο τον τελευταίο χρόνο είναι οι οργανισμοί διαχείρισης περιοχών».

Πάγια θέση, την οποία μετέφερε στη γενική συνέλευση της ΠΟΞ, είναι ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, των επιμελητηρίων και των επίσημων φορέων του τουρισμού στις συγκεκριμένες επιτροπές.

«Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο του διαμερισμού των κονδυλίων, για να επιτευχθεί, πλέον, η αποτελεσματική επικοινωνία μιας περιοχής», υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Γιώργος Ζαφείρης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου