Περιφέρεια: Ακίνδυνες είναι οι οσμές από τις βιομηχανίες μεγάλης παραγωγικότητας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-20, 13:06:29
Περιφέρεια: Ακίνδυνες είναι οι οσμές από τις βιομηχανίες μεγάλης παραγωγικότητας

Δεν είναι τοξικές και δεν δημιουργούν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία οι οσμές από τα εργοστάσια, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στη δυσοσμία στον Βόλο κάτω από κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες κατά 5%, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη μέθοδο της ολφακτομετρίας σε έξι εταιρείες του Βόλου.

Επίσης, οι διοξίνες και τα φουράνια στην ΑΓΕΤ και τη Χαλυβουργία σύμφωνα με τα αποτελέσματα παράλληλης έρευνας του Δημόκριτου στις καμινάδες των εργοστασίων, είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συνολική εικόνα για τη δυσοσμία θα έχουμε όταν ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου η μελέτη του ΑΠΘ για τις οσμές στον Βόλο και γίνουν μετρήσεις στο έδαφος για τα βαρέα μέταλλα.

«Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε δει ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στους αέριους ρύπους και τα επεισόδια οσμών έχουν μειωθεί.

Εμείς, δεν σταματάμε και συνεχίζουμε τις έρευνες. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που ήταν καταπληκτικές στη λειτουργία τους και έδειξαν μεγάλο σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας  Δωροθέα Κολυνδρίνη, σημείωσε ότι όλα τα αποτελέσματα αποστέλλονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να τα συμπεριλάβουν στις όποιες τροποποιήσεις των ΑΕΠΟ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=