ΤΟΠΙΚΑ

Διανομέας του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βρήκε πορτοφόλι στον δρόμο και το παρέδωσε

διανομέας-του-ταχυδρομου-βρήκε-πορτο-352261

Μήνυμα εντιμότητας και ακεραιότητας συνιστά η πράξη ανθρωπιάς του διανομέα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αρη Σπυρόπουλου, που χθες το πρωί βρήκε στη μέση του δρόμου ανδρικό πορτοφόλι και το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Λίγο πριν ολοκληρώσει τη διανομή της εφημερίδας ο Αρης Σπυρόπουλος βρήκε έξω από ταχυφαγείο, στην οδό Λαμπράκη, πορτοφόλι, που περιείχε, μεταξύ άλλων, χρήματα, τραπεζικές κάρτες και αστυνομική ταυτότητα.

Τα έγγραφα στο πορτοφόλι πιστοποιούσαν πως ο κάτοχός του είναι φοιτητής από την Αθήνα. Είχε χάσει το πορτοφόλι του και δεν το είχε αντιληφθεί.

Αμέσως ο διανομέας του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ενημέρωσε την Αστυνομία. Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το πορτοφόλι. Επειδή ωστόσο περιείχε χρήματα μετέβη στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα για να παραδώσει το πορτοφόλι και να υπογράψει τα σχετικά χαρτιά.

Οι αστυνομικοί τον ευχαρίστησαν θερμά για την πράξη του. «Προσωπικά για μένα ήταν αυτονόητο να παραδώσω το πορτοφόλι στον κάτοχό του. Επρόκειτο για φοιτητή από την Αθήνα, που πιθανότατα σπουδάζει στην πόλη μας. Να είναι καλά το παλικάρι», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αρης Σπυρόπουλος, έμπλεος ηθικής ικανοποίησης για την πράξη του.

Αργά χθες το απόγευμα η Αστυνομία εντόπισε τον κάτοχο του πορτοφολιού. Ο νεαρός φοιτητής μόλις το παρέλαβε επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρη Σπυρόπουλο για να τον ευχαριστήσει για την πράξη του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου