ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλοιό κορονοϊού η Μαγνησία

σε-κλοιό-κορονοϊού-η-μαγνησία-353663

Πισωγύρισμα της πανδημίας στη Μαγνησία, που βρίσκεται σε κλοιό κορονοϊού, συνιστούν τα κρούσματα, που επιβεβαιώνονται καθημερινά στον νομό, που ζει πλέον μέρες Νοεμβρίου του 2020.

Σε επτά μέρες η Μαγνησία μετρά 728 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σε ένα 24ωρο 118 νέες μολύνσεις. Επιπλέον 30 κρούσματα προέκυψαν χθες από τα rapid test.

To Noσοκομείο Βόλου πλέον δέχεται ασφυκτική πίεση. Χθες το πρωί άνοιξε δεύτερη κλινική covid, για να εξασφαλιστούν συνολικά 76 κλίνες που θα φιλοξενούν ασθενείς με κορονοϊό.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη, στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι.

Επίσης, με 8 κρεβάτια θα λειτουργεί πλέον η ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου και με τέσσερα κρεβάτια η non covid.

Στη μονάδα αρνητικής πίεσης που διαθέτει πέντε κρεβάτια νοσηλεύονται ασθενείς ηλικίας 84, 64, 54, 74 και 81 ετών, ενώ στα τρία από τα τέσσερα κρεβάτια της ΜΕΘ covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανεμβολίαστοι ασθενείς ηλικίας 71, 58 και 61 ετών.

Η κατάσταση πλέον παραπέμπει στις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου του 2020.

Η δεύτερη κλινική θα ανοίξει στον τρίτο όροφο και εξετάζεται η μεταφορά των μικρών κλινικών, όπως της ουρολογικής, της οφθαλμολογικής και της κλινικής ΩΡΛ.
Χθες πάντως για μία ακόμη μέρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση ασθενών με covid.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από Σαρηγιάννη

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα στο enikos.gr επισήμανε ότι «χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, αποστάσεις 2 μέτρων και μάσκα (αν χρειάζεται διπλή) παντού στις περιοχές Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Δράμα, Ημαθία, Ξάνθη)».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του καθηγητή παρατηρείται το φαινόμενο περιφέρειες που είχαν περιέλθει σε αποκλιμάκωση, να επανέρχονται σε ανοδική τάση, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της όμορης περιφέρειας που ήταν ήδη σε ανοδική τροχιά, με εμφανές παράδειγμα τη Λάρισα και τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα.

Με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης, να υπάρξει έλεγχος στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με αντίστοιχο είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid-test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των όμορων περιφερειών.

Στα 30 τα θετικά

από τα rapid tests στη Μαγνησία

Χθες στη Μαγνησία καταγράφηκαν επίσης 30 κρούσματα από τα rapid test.

Στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 6 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 136 δειγμάτων καταγράφηκαν επτά θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Στον Άνω Βόλο σε συνολικό αριθμό 111 δειγμάτων καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε ένα αγόρι και δύο κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 9 έτη.

Στην παραλία Βόλου σε συνολικό αριθμό 295 δειγμάτων καταγράφηκαν εννιά θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε επτά άντρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου, σε συνολικό αριθμό 280 δειγμάτων καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε πέντε άντρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου