ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή θα απολογηθεί σήμερα ο επίδοξος ληστής

στον-ανακριτή-θα-απολογηθεί-σήμερα-ο-ε-353954

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 38χρονο, που επιτέθηκε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι σε 89χρονη Βολιώτισσα στην πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της στο κέντρο του Βόλου για να της αρπάξει την τσάντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών προχθές Κυριακή στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε μετά από ακινητοποίησή του από πολίτες ενοίκους της πολυκατοικίας όπου διαμένει η υπερήλικη.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 13:00, όταν ο 38χρονος είδε την ηλικιωμένη να κινείται πεζή στο κέντρο της πόλης και την έβαλε στο μάτι. Ο επίδοξος ληστής την ακολούθησε μέχρι την πολυκατοικία και στη συνέχεια μπήκε μαζί της στο ασανσέρ.

Για να μη γίνει αντιληπτό το σχέδιό του κατέβηκε νωρίτερα από το ασανσέρ και ανέβηκε τις σκάλες για να αιφνιδιάσει την υπερήλικη.

Την ώρα που η ηλικιωμένη ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι της και ήταν αμέριμνη της άρπαξε την τσάντα σπρώχνοντάς τη, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο πάτωμα και τρομοκρατημένη να φωνάζει για βοήθεια.

Οι φωνές της αναστατωμένης ηλικιωμένης διαπέρασαν τους τοίχους των διαμερισμάτων και ένοικοι έτρεξαν άμεσα για να τη βοηθήσουν. Βλέποντας την 89χρονη στο πάτωμα και τον δράστη να τρέχει κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Εξοργισμένοι για τον θρασύ ληστή που επιτέθηκε σε υπερήλικη γυναίκα οι ένοικοι κινήθηκαν για να τον πιάσουν και σε λίγα λεπτά ο δράστης ακινητοποιούταν εντός της πολυκατοικίας. Η σύλληψή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ήταν στη συνέχεια θέμα χρόνου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου