ΤΟΠΙΚΑ

Κούρεμα δανείων ζητά ο εμπορικός κόσμος της Μαγνησίας

κούρεμα-δανείων-ζητά-ο-εμπορικός-κόσμ-342979

Γενική συνέλευση ΕΣΒΝ αύριο 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων από τις ελληνικές τράπεζες και αναστολή του Τειρεσία για όλη την περίοδο της κρίσης και κούρεμα του κεφαλαίου των δανείων των επιχειρήσεων κατά και αποπληρωμή του υπολοίπου κεφαλαίου σε 10 έτη ζητούν οι έμποροι προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην έντονη οικονομική κρίση .

Το πλαίσιο των προτάσεων του εμπορικού κόσμου μετέφεραν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στην οποία συμμετείχαν και οι αντιπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιος, κ. Κλεφτάκη και κ. Κατσαγεώργης.

Οι κύριες και βασικές διεκδικήσεις που αποτελούν και τις προτάσεις για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, προκειμένου όλοι μαζί να πιέσουν ώστε οι ΜμΕ να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν περιλαμβάνουν επίσης μείωση επιτοκίου πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων των Τραπεζών, ρύθμιση αποπληρωμής δανείων ΤΕΜΠΜΕ και επιτάχυνση των διαδικασιών και αναμόρφωση του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης προώθηση πολιτικών ενίσχυσης των ελληνικών προϊόντων , ριζική μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των εν γένει των διοικητικών βαρών και εφαρμογή ενός νέου, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

Τέλος προτείνεται η μακροχρόνια ρύθμιση χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, η καταπολέμηση του διασυνοριακού παρεμπορίου και αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Αύριο Δευτέρα ο Εμπορικός Σύλλογος πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Δημητριάδος 176. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτά ορίζονται εκ του καταστατικού είναι οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2011, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2012.

Μετά το πέρας της τυπικής διαδικασίας, όλοι οι έμποροι θα συζητήσουν και θα θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν ώστε να καθορίσουν το πλαίσιο των δράσεων και των διαδικασιών, προκειμένου να παλέψουν δυναμικά για την επιβίωσή τους να δυναμώσουν τη φωνή τους προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε υπεύθυνο για να γίνει συνείδηση ότι το εμπόριο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Στο Βόλο τέλος 9 – 20 Μαΐου, εικαστικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους με θέμα « Η κρίση μέσα από σχήματα, μορφές και χρώματα».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και θα τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ. Παράλληλα στις ίδιες ημερομηνίες και στη πλατεία Ελευθερίας θα διοργανωθεί η Φιλανθρωπική Εικαστική Διαδραστική Εκδήλωση SQUART κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολίτες του Βόλου, ανεξαρτήτου ηλικίας και προέλευσης θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο ζωγραφικό πίνακα ο οποίος στο τέλος θα διαλυθεί σε κομμάτια των 30Χ30 και το κάθε κομμάτι θα πωληθεί προς 10,00€. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε ίδρυμα της πόλης.Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά από τις επιχειρήσεις μέλη του να «αγκαλιάσουν» και να στηρίξουν τις εκδηλώσεις με τη χορηγική τους συμβολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου