ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα ύψους 151.540 ευρώ από τη Λιμενική Αστυνομία  

πρόστιμα-ύψους-151-540-ευρώ-από-τη-λιμενική-355624

Συνολικά 234 παραβάσεις βεβαίωσε τον Σεπτέμβριο η Λιμενική Αστυνομία της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με έδρα τον Βόλο (4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ ).

Οι λιμενικοί επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 151.540 ευρώ.

Συγκεκριμένα βεβαίωσαν 133 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, 6 παραβάσεις βάσει του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, 42 παραβάσεις λοιπών διατάξεων και 53 αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και συνολική ποσότητα 115 κιλών αλιευμάτων διαφόρων ειδών.
Παράλληλα, από τις λιμενικές αρχές που υπάγονται στην 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα για κατοχή ναρκωτικών, κλοπές, παραβίασης του Τελωνειακού Κώδικα και παραβάσεις ΚΟΚ.

Από κει και πέρα οι λιμενικές αρχές μερίμνησαν υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για 32 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα, εκ των οποίων οι 23 έγιναν από τις Σποράδες για τον Βόλο και οι 8 από τον λιμένα Σκύρου για τον λιμένα Κύμης.

Ακόμη, πραγματοποίησαν 89 ελέγχους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία, ενώ διαχειρίστηκαν 2 περιστατικά ακυβερνησίας σκαφών.

Ο μηνιαίος απολογισμός δράσης τους καταγράφει τέλος 3.715 ελέγχους σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία και τουριστικά ημερόπλοια στους οποίους βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ, και 123.554 ελέγχων για τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στους οποίους δε διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές
Βόλου, Χαλκίδας, Στυλίδας, Αιδηψού, Σκιάθου, Καρύστου και Κύμης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου