ΤΟΠΙΚΑ

Δύο προσφορές για το ευφυές σύστημα πυρανίχνευσης στον Βόλο  

δύο-προσφορές-για-το-ευφυές-σύστημα-πυ-355660

Στην επόμενη φάση περνάει ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης για την περιοχή των δασών του Δήμου Βόλου, η οποία είναι προϋπολογισμού

52.204,00 ευρώ.

Στον διαγωνισμό του έργου ανταποκρίθηκαν δύο εταιρείες, οι οποίες κατέθεσαν ολοκληρωμένους φακέλους. Η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή οι εταιρείες να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού του έργου.

Η εγκατάσταση αφορά στην παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε δασικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Δηλαδή, στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης εφαρμογής έγκαιρης ανίχνευσης, διαχείρισης και παρακολούθησης πυρκαγιάς και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Το σύστημα που θα αναπτυχθεί θα αξιοποιεί την εικόνα απλών (λειτουργία στο οπτικό ή/και υπέρυθρο φάσμα) καμερών για να ανιχνεύσει έγκαιρα καπνό ή φλόγα και στη συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στις 13:00 διά ζώσης με συνολικά 18 θέματα συζήτησης. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται και η έγκριση του πρακτικού Α΄ φάσης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο «iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων». Στην προκείμενη περίπτωση, ο διαγωνισμός δεν είχε τα προσδοκούμενα αποτελέσματα. Κατατέθηκε μόνο μία προσφορά και η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου έκρινε ότι ο φάκελός της δεν είναι ολοκληρωμένος. Ετσι εισηγείται την απόρριψη της προσφοράς και την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου.

Επίσης, θα συζητηθεί η κατακύρωση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών του δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων με στόχο την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 73.122,80€.

Στο Σώμα θα τεθούν προς έγκριση και οι μελέτες για την «Εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών», στο Συγκρότημα Μουρτζούκου αξίας 11.408,00 €, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του πίνακα με καινούργιο νέας τεχνολογίας, την «Προμήθεια λαμπτήρων οδικής κυκλοφορίας» και την «Προμήθεια φανών και οπτικών συστημάτων φωτεινής σηματοδότησης».

Επίσης, προς έγκριση θα τεθούν οι μελέτες με τίτλους «Προμήθεια και τοποθέτηση ανταλλακτικών γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς του Δήμου Βόλου», «Εργασίες εφαρμογής πολυουρεθανικού υλικού σε εξωτερικό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στο Καρτάλειο Σχολικό Συγκρότημα» και «Προμήθεια χημικών υλικών για σιντριβάνια του Δήμου Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου