ΤΟΠΙΚΑ

Εργα ζωγραφικής Βολιώτισσας εικαστικού παρουσιάζονται στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ  

εργα-ζωγραφικής-βολιώτισσας-εικαστι-355912

Δυναμική παρουσία, με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης με την πόλη, αναπτύσσει η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, «φιλοξενώντας» έκθεση ζωγραφικής στις νέες εγκαταστάσεις, που εγκαινιάστηκαν προχθές Σάββατο.

«Ου-τοπικές αισθήσεις» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας – Ζωής Σουλιώτου που ανοίγει για το κοινό από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, με ωράριο λειτουργίας 6:00μμ – 8:00μμ.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, φιλοξενείται η έκθεση της Αναστασίας – Ζωής Σουλιώτου στον 2ο όροφο του κτηρίου.

Συνομιλώντας με τις έννοιες του τόπου, του μη-τόπου και της ουτοπίας, οι πίνακες ζωγραφικής της Αναστασίας – Ζωής Σουλιώτου διασυνδέουν ή επανασυνδέουν τόπους κοντινούς, μακρινούς, φανταστικούς, αλλοιωμένους, διαδικτυακούς, φυσικούς και ψηφιακούς.

«Σε μία εποχή υπερκορεσμού από τις εικόνες αναζητείται η επανασύνδεσή τους για τον επαναπροσδιορισμό νοημάτων και νοηματοδοτήσεων για τον κόσμο, τη «θέση» μας και την οπτική μας, το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον» εξηγεί η εικαστικός.

Κάθε πίνακας ζωγραφικής αποτελεί παράθυρο το οποίο πλέον δεν οριοθετεί, δεν εσωκλείει έναν αυτοτελή κόσμο, αλλά αποτελεί μία οπτική γωνία σε έναν κόσμο αισθήσεων, ένα κομμάτι του παζλ το οποίο «συνθέτουμε όλοι μαζί αλλά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας», υπογραμμίζει η ίδια.

Θαλασσινοί ορίζοντες σε σχήμα ρόμβου, φύση, αστικά τοπία, άνθρωποι σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου από την Ελλάδα ως την Ινδία, «επικοινωνούν» με τον θεατή, αποζητούν και τον προσκαλούν να συμμετάσχει με τη δική του ματιά σε μια διασύνδεση με τα γειτονικά ή μακρινά και παρόμοιά του κομμάτια σε διάφορους άξονες του χώρου και του κόσμου.

Η έκθεση «Ουτοπικές αισθήσεις» καλεί σε αναζήτηση συνδέσεων μεταξύ των πινάκων ζωγραφικής και διαφορετικών εκδοχών της αίσθησης του χώρου, της υφής και του τόπου.

Η Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII στον τομέα «Αισθητική, Επιστήμες και Τεχνολογίες Τέχνης».

Διδάσκει εικαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια. Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή. Εργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου βρίσκεται στη διεύθυνση Φερών 67 στον Βόλο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421032146.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου