ΤΟΠΙΚΑ

Πανδημία νέων εισαγωγών από covid το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο    

πανδημία-νέων-εισαγωγών-από-covid-το-σαββα-356075

Πανδημία νέων εισαγωγών από covid το Σαββατοκύριακο έθεσε σε κόκκινο συναγερμό το Νοσοκομείο Βόλου. Σάββατο και Κυριακή οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊόξεπέρασαν τις 10. Οι περισσότεροι από τους ασθενείςπαρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Η κλινική κορονοϊού που λειτουργεί στην παλιά παθολογική κλινική γέμισε.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Αχιλλοπούλειο. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον άδειο κρεβάτι στην κλινική κορονοϊού, η διοίκηση θα υποχρεωθεί να βάλει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο ανάγκης, ανοίγοντας και δεύτερη κλινική. Το ίδιο είχε συμβεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ένα χρόνο πριν δηλαδή, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας που «σάρωσε» τα πάντα.

Συνολικά στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται 36 ασθενείς στην κλινική. Επειδή χθες το βράδυ χρειάστηκε να γίνουν νέες εισαγωγές, πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, ώστε να υπάρχει μία σχετική διαθεσιμότητα σε κλίνες, μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις σήμερα. Στη ΜΕΘ κορονοϊού δίνουν τη μάχη τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση το Σαββατοκύριακο, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει να ανοίξει και η δεύτερη κλινική, καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι εξιτήρια δεν πρόκειται να δοθούν τις επόμενες ώρες. Ο μέσοςόρος παραμονής των ασθενών με κορονοϊό στην κλινική είναι τουλάχιστον 10 ημέρες, εφόσον η κλινική εικόνα του νοσηλευόμενου δεν παρουσιάσει επιπλοκές.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι ότι η πλειοψηφία των νέων εισαγωγών αφορά σε ασθενείς με κορονοϊό που είναι ανεμβολίαστοι αφενός και αφετέρου η κλινική τους εικόνα είναι πολύ επιβαρυμένη.

«Προσέρχονται με διαλυμένο το αναπνευστικό σύστημα και αυτό μας δυσκολεύει πολύ στην αποθεραπεία. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις νέους ανθρώπους να πασχίζουν να ανακάμψουν και να μην μπορούν διότι ο κορονοϊός τους έχει τσακίσει», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής της κλινικής covid.

Αναφερόμενος ο ίδιος στο προφίλ των ασθενών επισημαίνει ότι ανήκουν σε δύο κατηγορίες: Η μία κατηγορία αφορά ηλικιωμένους από 80 και άνω, μερικοί εκ των οποίων είναι εμβολιασμένοι, αλλά νόσησαναπό μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε ηλικίες, μεταξύ 40 έως 60 χρόνων, που είναι ανεμβολίαστοι και παρουσιάζουν πολύ σοβαρά συμπτώματα.

Αν οι εισαγωγές συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς μας περιμένουν δύσκολες ώρες, εκτιμά ο κ. Μάνδρος.

Στα 59 τα νέα θετικά

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στη Μαγνησία καταγράφηκαν συνολικά 59 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 2 στις Σποράδες. Στη Λάρισα διαπιστώθηκαν 126 κρούσματα, στα Τρίκαλα 22 και στην Καρδίτσα 19.

Καταγράφηκαν επίσης 15 θετικά κρούσματα που προέκυψαν από τα rapidtest που διενεργήθηκαν χθες στη Μαγνησία.

Ειδικότερα στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 343 δειγμάτων καταγράφηκαν 15 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τέσσερις άντρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Το πρόγραμμα των σημερινών δειγματοληψιών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδωνrapidtest θα γίνουνστα εξής σημεία:

*08:00-16:00 Μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην Παραλία του Βόλου

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού
*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:00-14:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου