ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν “φτερά“ 20.000 € -Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα επιχειρηματία στον Βόλο

εκαναν-φτερά-20-000-e-νέα-ηλεκτρονική-απά-357384

Δεν πίστευε στα μάτια του επιχειρηματίας, όταν πήγε στην τράπεζα για να δει αν έγινε κατάθεση χρημάτων για αγορά προϊόντος, που προωθούσε μέσω διαδικτύου. Ολα τα χρήματα από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά από την κάρτα του. Επιτήδειος του άρπαξε ποσό περίπου 20.000 ευρώ. Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συνέβη, κάθε του ίχνος εξαφανίστηκε.

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε επαγγελματίας στον Βόλο. Ο επιχειρηματίας χρησιμοποιεί τα μέσα ηλεκτρονικής τεχνολογίας για να προωθεί τα προϊόντα που σε περίοδο πανδημίας είναι τόσο διαδεδομένα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα με την υγειονομική κρίση.

Οταν του τηλεφώνησε ο επιτήδειος δεν υποψιάστηκε το παραμικρό. Του εκδήλωσε ενδιαφέρον για μία αγγελία και απλώς του ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού του για να του καταθέσει τα χρήματα. Αρπαξε όμως, με τρόπο περίτεχνο και τους κωδικούς της κάρτας του. Ετσι τα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε άλλον λογαριασμό και «έφυγαν» από την κάρτα του επιχειρηματία.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης ο επαγγελματίας ζημιώθηκε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για πώληση προϊόντος, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ποτέ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα με τον επαγγελματία να ψάχνει να βρει τι συνέβη. Στην τράπεζα ενημερώθηκε και τυπικά για την απώλεια των χρημάτων του. Δεν είχε γίνε κάποιο σφάλμα. Υπήρχε μεταφορά χρημάτων που δεν είχε εγκρίνει ο ίδιος.

Ο απελπισμένος επαγγελματίας ερευνά τώρα με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει τα χρήματά του πίσω και στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να καταφύγει στην Αστυνομία.

Επισημαίνει ότι οι απάτες εν μέσω διαδικτύου παίρνουν σήμερα μεγάλες διαστάσεις. Εν μέσω πανδημίας έχουν πολλαπλασιαστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό έχουν αυξηθεί και τοπικά. Η Εισαγγελία Βόλου λαμβάνει πληθώρα μηνύσεων με ανάλογα περιεχόμενο. Αλλοτε οι απατεώνες προσποιούνται τους υποτιθέμενους αγοραστές προϊόντων, άλλοτε τους πωλητές. Εχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα της τεχνολογίας για να στήνουν απάτες με διάφορους τρόπους είτε με δήθεν αγοραπωλησίες είτε με απατηλά μηνύματα στο κινητό και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η Ελληνική Αστυνομία με κάθε ευκαιρία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις αγοραπωλησίες που διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, αλλά και το διαδίκτυο. Οι επιτήδειοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλιεύσουν κωδικούς καρτών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα και να αδειάσουν λογαριασμούς και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις τα καταφέρνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου