ΤΟΠΙΚΑ

Περπάτημα για την ελευθερία

περπάτημα-για-την-ελευθερία-357399

Συμβολική δράση με τίτλο «Περπάτημα για την ελευθερία» διοργάνωσε χθες η Α 21 Βόλου, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Διοργανωτές, εθελοντές και πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα την πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Δημαρχείο Βόλου, για να περπατήσουν για την ελευθερία, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη σύγχρονη μορφή δουλείας.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ρήγα Φεραίου, οι συμμετέχοντες στη συμβολική δράση, κατευθύνθηκαν προς τον Αγιο Κωνσταντίνο, περπατώντας κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των Βολιωτών.

Βολιώτες κάθε ηλικίας περπάτησαν, κρατώντας πανό με μηνύματα κατά του trafficking, με τους διοργανωτές της δράσης να υπογραμμίζουν «οι κάτοικοι του Βόλου περπατούν με αποφασιστικότητα και με την ελπίδα για ένα μέλλον ελευθερίας και ανεξαρτησίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες εκμετάλλευσης».

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, με εκατοντάδες πολίτες να συμμετέχουν στο 7ο ετήσιο Περπάτημα για την Ελευθερία (Walk For Freedom) του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Α21,που είναι αποφασισμένος να εξαλείψει την εμπορία ανθρώπων μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, της διάσωσης των θυμάτων και της αποκατάστασης των επιζώντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου