Αναδεικνύουν την τοπική ιστορία  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-17, 11:35:20
Αναδεικνύουν την τοπική ιστορία   

 Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν «Οι Αφέντρες των Αφετών», Γυναικείος Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία της Λίτσας Παρισάκη, ιδρύτριας και προέδρου μέχρι σήμερα.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου λειτουργεί η έκθεση παραδοσιακών πηλιορείτικων τεχνημάτων, την οποία μπορούν να επισκέπτονται όσοι επιθυμούν κάθε Κυριακή, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και το Σάββατο το απόγευμα, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2423033215 και 6989178681.

Το όνειρο του Συλλόγου ήταν να αποκτήσει μια αξιοπρεπή στέγη, αλλά συγχρόνως να γίνει και έκθεση με παραδοσιακά πηλιορείτικα τεχνήματα. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο εκθεσιακός χώρος που δημιουργήθηκε, βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, στην «πλατεία αγάπης» όπως ονομάζεται, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Στην έκθεση υπάρχουν φωτογραφίες ανθρώπων που έζησαν στο χωριό, αντικείμενα και έπιπλα παλιά, εργαλεία αγροτικής ζωής, κεντήματα από προγιαγιάδες, γιαγιάδες, μανάδες, πορσελάνες, ασημικά, παραδοσιακές φορεσιές, πολύτιμα βιβλία από το 1820 μέχρι και σήμερα, βιβλία για τα παιδιά (στην αίθουσα θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και βιβλιοθήκη για τα παιδιά), ραπτομηχανές που κοριτσίστικα χέρια έφτιαχναν την προίκα τους, το ονομαστό κοπανέλι, το παλιό γραμμόφωνο με τους δίσκους των 78 στροφών, μπακίρια, είδη καθημερινής χρήσης της νοικοκυράς, λύχνοι και τόσα άλλα.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=