Γιώργος Τράγκας από τον Βόλο: «Ανάπτυξη με χρέος 380 δισ. δεν υπάρχει»  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-16, 11:30:55
Ο επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» Γιώργος Τράγκας βρέθηκε χθες στον Βόλο      
Γιώργος Τράγκας από τον Βόλο:  «Ανάπτυξη με χρέος 380 δισ. δεν υπάρχει»   

 

 

 

Στον Βόλο βρέθηκε χθες ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» και γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ανά την επικράτεια.

Ο Γ. Τράγκας συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της κίνησης σε γνωστό καφέ της πόλης και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις.

«Καμία ανάπτυξη δεν θα υπάρξει στη χώρα, όταν η φορολογία είναι σε αυτά τα επίπεδα και με τον μισό πληθυσμό να είναι υπερχρεωμένος στο δημόσιο και τις τράπεζες» τόνισε σε δηλώσεις του και παρατήρησε ότι η οικονομία δεν πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους.

«Χώρα με 380,2 δισ. € δημόσιο χρέος δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη, πολύ περισσότερο όταν οι ειδήμονες λένε ότι το 2022 στο χρέος θα προστεθεί και άλλο και θα ανέλθει στα 430 δισ. €. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.

Θεωρώ χυδαίο ψέμα και χυδαία προπαγάνδα να λες σε μια χώρα, που 4.250.000 ΑΦΜ είναι υπερχρεωμένα σε τράπεζες και δημόσιο, ότι θα έχει ανάπτυξη. Επίσης είναι χυδαία προπαγάνδα για επιδοματική πολιτική ότι μοιράζονται οικονομικά αντίδωρα στους Ελληνες, ώστε να νιώθουν ότι το κράτος προοδεύει, ευημερεί και αναπτύσσεται. Ολα αυτά είναι ψέματα», ανέφερε.

Ο Γ. Τράγκας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την έλλειψη αντισεισμικού, αντιπυρικού και αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στη χώρα.

«Στη χώρα μας, πέρα από το lock down και τον ιό, που είναι υπαρκτός και υπερμεταδοτικός, η πολιτική που ασκήθηκε στον πληθυσμό της ήταν ακραία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει ότι ένας άνθρωπος 40-50 χρόνων, που έκανε έναν κύκλο ζωής και έφτιαξε ένα σπίτι, δεν μπορεί με την αποζημίωση που δίνει η Πολιτεία να ξανακάνει αυτό τον κύκλο ζωής και εργασίας, που του έδωσε ένα σπίτι που κάηκε ή πλημμύρισε και ισοπεδώθηκε. Εχει την αίσθηση σαν άλλος πρίγκιπας, επειδή μεγάλωσε στα πλούτη της οικογένειάς του, ότι ένας άνθρωπος που είχε μελισσοκομείο ή δούλευε τη ρητίνη με 7.000 € προκαταβολή και άλλες 13.000 € στη συνέχεια ότι μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του», ανέφερε.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των εμβολιασμών απέρριψε τις κατηγορίες που δέχεται η πολιτική κίνηση που ηγείται ότι στηρίζει τη συνωμοσιολογία κατά του εμβολίου και επέκρινε τον νόμο της υποχρεωτικότητας. «Οποιος θέλει και δεν φοβάται μπορεί να το κάνει. Οποιος φοβάται και δεν το κάνει καλύπτεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ανέφερε.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Τράγκα στον Βόλο ορίστηκε η Τοπική Επιτροπή Μαγνησίας της Κίνησης με πρόεδρο τον ίδιο. Γραμματέας και υπεύθυνος δανειοληπτών Μαγνησίας ορίστηκε ο Κουμουρτζής Αντώνιος και ακολουθούν Μαρούδη Ελευθερία, τραγουδίστρια-νοσοκόμα, Τίνανα Αναστασία, αγρότισσα, Ιατρού Χρήστος ξενοδοχοϋπάλληλος, Ρήγας Λάμπρος, συνταξιούχος, Μακρής Απόστολος, υπεύθυνος δανειοληπτών Αλμυρού, Κρητικός Κω/νος, δημοτικός υπάλληλος, Κοκοράβας Χρήστος, άνεργος.

Υπεύθυνος Κεντρικής Ελλάδας της Κίνησης θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκης.

Το γραφείο των «Ελεύθερων Ανθρώπων» στη Μαγνησία στεγάζεται στην οδό Κ. Καρτάλη 189 , τηλ. 2421408744.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=