ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 42χρονου για κλοπή χρυσαφικών  

καταδίκη-42χρονου-για-κλοπή-χρυσαφικών-359266

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου χθες για 42χρονο Βολιώτη, που την περασμένη Τετάρτη μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 70χρονης στον Βόλο και άρπαξε χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ.

Ο «ποντικός» δεν παρευρέθηκε χθες στη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

Στο δικαστήριο ήταν παρούσα η 70χρονη, που κατέθεσε ότι τον αναγνώρισε, παρ’ όλο που φορούσε κουκούλα και μάσκα ολοπρόσωπη.

«Τον έχω δει πολλές φορές να κάνει βόλτα στη γειτονιά και γνώρισα τον βηματισμό του. Το απόγευμα την ημέρα της κλοπής επέστρεφα σπίτι με την εγγονή μου. Μπήκα πρώτη εγώ μέσα, στη συνέχεια η εγγονή μου και χωρίς να το καταλάβουμε ακολούθησε κι εκείνος», ενημέρωσε το δικαστήριο.

Ο 42χρονος κατευθύνθηκε αμέσως στην κρεβατοκάμαρα και άρπαξε τις μπιζουτιέρες που βρήκε. Σε μία από αυτές υπήρχαν φυλαγμένα μαργαριτάρια συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Η παθούσα σημείωσε ότι είδε τον δράστη στην αυλή του σπιτιού της, όταν έφευγε και τότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η εγγονή της τής είπε ότι μπήκε κι εκείνος στο σπίτι.

Αμεσα τότε κάλεσε την Αστυνομία, όπως περιέγραψε στο δικαστήριο. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν τον κατηγορούμενο κοντά στη γειτονιά.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης συνελήφθη, ενώ προχθές είχε ζητήσει αναβολή της δίκης. Το δικαστήριο είχε άρει την κράτησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου