ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Χωρίς αυξήσεις τα τέλη ύδρευσης

δευαμβ-χωρίς-αυξήσεις-τα-τέλη-ύδρευση-359380

Με μηδενικές αυξήσεις θα είναι τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης το 2022 στον Δήμο Βόλου. Τα τέλη θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 12:00.

Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρεται ότι τα τέλη για το 2022, παραμένουν όπως και το 2021 χωρίς αύξηση, ενώ λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για τους δικαιούχους ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), για τους οποίους προτείνεται με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μια ευνοϊκότερη ρύθμιση, με μείωση του παγίου κατά 50% και των τελών κατά 80%, ώστε οι περισσότερο χειμαζόμενοι πολίτες να μην αποστερούνται την πρόσβαση στο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, το πόσιμο νερό.

«Περαιτέρω, ο τρόπος ρύθμισης των οφειλών με προκαταβολή 15% και τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις, συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση που θα ληφθεί, ενώ εξορθολογίζεται το πάγιο των παροχών με διατομή μεγαλύτερη της μισής ίντσας, όπως και η δαπάνη κατασκευής δικτύου στις εκτός σχεδίου πόλης περιοχές», επισημαίνεται.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ λαμβάνοντας υπόψη τις ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση, θα θεσπίσει ειδικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανάλωση να αφορά ένα υδρόμετρο για την κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου και η παροχή ύδρευσης να είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου.

Η μείωση εφαρμόζεται επί της τιμολογούμενης καταναλισκόμενης ποσότητας νερού. Η απόδειξη της ιδιότητας των ανωτέρω ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα γίνεται με βάση την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και όσοι έχουν το εξής εισοδηματικό όριο:

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 13.500 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 15.750 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη: 18.000 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη: 24.750 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη: 27.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου