ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών στον νταή  

ποινή-φυλάκισης-20-μηνών-στον-νταή-359404

Ενοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλή κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 28χρονος νταής που έριξε γροθιά σε 56χρονο θαμώνα καφετέριας στον Βόλο την περασμένη Τρίτη, όταν γύρω στις 23:00 ο παθών τον προέτρεψε να ηρεμήσει επειδή έκανε φασαρία.

Το δικαστήριο που συνεδρίασε μετά από αναβολή, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή.

Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι ο τραυματισμός του παθόντα ήταν από ατύχημα δεν έπεισε το δικαστήριο. Ο 56χρονος δεν έχει ανακτήσει ακόμη την όρασή του στο αριστερό μάτι.

Μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ράμματα και νοσηλεύτηκε. Πέρασε και περνάει μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία του.

Ο 28χρονος φορούσε ένα μεγάλο δαχτυλίδι στο χέρι και γι’ αυτό όταν του έριξε γροθιά τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά.

Το βράδυ του επεισοδίου ο 28χρονος ήταν σε υπερδιέγερση. Εσφιγγε τα χέρια του σε γροθιές και φώναζε.

Βλέποντας ότι ο νεαρός προκαλούσε αναστάτωση, ο 56χρονος τον προέτρεψε σε χαμηλούς τόνους να ηρεμήσει και η «απάντηση» που πήρε ήταν επίθεση με γροθιά.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο για το επεισόδιο σαν μάρτυρας είπε: «Γνωρίζω την μητέρα και τον πατέρα του κατηγορούμενου. Ξέροντας ότι έχει επιθετική συμπεριφορά τον παρακολουθούσαν, προκειμένου να μην κάνει κανένα κακό».

Από την πλευρά του ο 28χρονος αρνήθηκε την κατηγορία. «Αισθάνθηκα ένα σπρώξιμο από πίσω και τότε το χέρι μου έφυγε μπροστά», σημείωσε, θέλοντας να πει ότι ο τραυματισμός δεν έγινε από πρόθεση. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδικασθείς ζήτησε από το δικαστήριο να νοσηλευτεί εκούσια σε Ψυχιατρική Κλινική. Το αίτημά του θα εξεταστεί από την Εισαγγελία Βόλου, καθώς το δικαστήριο δεν ήταν αρμόδιο για να κρίνει.

Μετά τη δίκη, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου