Δήλωση Μεϊκόπουλου για τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας: «Η Ελληνίδα αγρότισσα συνώνυμο της αγροτικής ανάπτυξης»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-15, 12:30:33
Δήλωση Μεϊκόπουλου για τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας: «Η Ελληνίδα αγρότισσα συνώνυμο της αγροτικής ανάπτυξης»

Δήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας από τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Αναλυτικά η δήλωση του:

"Κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας, τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. 

Αγρότισσα, μάνα, σύζυγος, κόρη ανταποκρίνεται καθημερινά σε όλους τους ρόλους με την αξιοπρέπεια, την αποτελεσματικότητα και τις αξίες που την διέπουν, σε συνθήκες πρωτόγνωρες, δύσκολες, αντίξοες, που θα «λύγιζαν» και τους πιο δυνατούς.

Στη χώρα μας ο ρόλος της Ελληνίδας Αγρότισσας είναι πολυδιάστατος στην ανάπτυξη της υπαίθρου, της τοπικής και εθνικής οικονομίας. 

Οι γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί, η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής παράδοσης, η στήριξη και η ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, τολμούν, ισχυροποιούν και διευρύνουν τη θέση της γυναίκας αγρότισσας.

Η οικονομική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα αποτελεί σήμερα αναγκαιότητα και θα πρέπει να προσανατολίζεται στη διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος οικονομικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα σε ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι αναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες της πολιτείας θα πρέπει να στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού και υλοποίηση περισσότερων ευρωπαϊκών και όχι μόνο προγραμμάτων, στην προώθηση της αγροτικής εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της παροχής επαγγελματικής κατάρτισης στις γυναίκες και τα κορίτσια των αγροτικών περιοχών, στην παροχή κινήτρων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Απαραίτητη είναι ακόμα, η λήψη μέτρων που αφορούν στην ενημέρωση, ιδιαίτερα στην επιμόρφωση/κατάρτιση των μελών για όλα τα βήματα της απαιτούμενης διαδικασίας, από την παραγωγή και την τυποποίηση μέχρι τη διάθεση του προϊόντος, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε τοπικές συνθήκες και τις ανάλογες ανάγκες.

Τιμούμε σήμερα τη Μάνα, τη Γυναίκα, την Ελληνίδα Αγρότισσα έχοντας συνείδηση του χρέους και της ευθύνης όλων μας, να ενισχύσουμε τη θέση της και να βελτιώσουμε τη ζωή της".

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=