ΤΟΠΙΚΑ

  Ποινές έως τρία έτη για συνέργεια σε διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης  

ποινές-έως-τρία-έτη-για-συνέργεια-σε-360663

Ποινές φυλάκισης 2 και 3 ετών από καθείρξεις 8 ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στους κατηγορούμενους υπόθεσης διακίνησης χασίς βάρους 100 γραμμαρίων στον Βόλο.

Η υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών το 2010. Μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικός προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για προμήθεια χασίς βάρους 4 κιλών αντί του ποσού των 7.000 ευρώ και έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού με τους κατηγορούμενους στα Πευκάκια.

Οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού για την αγοραπωλησία και ακολούθησε σύλληψή τους.

Στην επιχείρηση οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει τελικά ακατέργαστη κάνναβη βάρους 100 γραμμαρίων, καθώς όταν άνοιξαν τη τσάντα με τα ναρκωτικά διαπίστωσαν ότι στο κάτω μέρος της υπήρχαν μπουκάλια με νερό που είχαν βάλει οι κατηγορούμενοι για να εξαπατήσουν τον υποτιθέμενο αγοραστή.

Οι καταδικασθέντες, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, είχαν παραπεμφθεί για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή και στη συνέχεια δικάστηκαν από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας.

Χθες στη δίκη η κατηγορία που αντιμετώπιζαν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μετατράπηκε σε συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιεχόμενο της τσάντας και ότι εκείνοι είχαν αναλάβει μόνο τη μεταφορά της.

Μετά τη δίκη αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου