Συγκλόνισε ο Βολιώτης πνευμονολόγος μιλώντας για τη μάχη που έδωσε κατά του κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-14, 21:30:58
Συγκλόνισε ο Βολιώτης πνευμονολόγος μιλώντας για τη μάχη που έδωσε κατά του κορονοϊού

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στο ακροατήριο των πολιτών που συμμετείχαν στην  πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας» ο Βολιώτης πνευμονολόγος Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του «μάχη» με τον κορονοϊό και τις δύσκολες ώρες που βίωσε μέχρι τελικά να βγει νικητής.

Ο κ. Χρήστου νόσησε από κορονοϊό μετά από μια κατ’ οίκον επίσκεψη το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, όταν εξέτασε ασθενή, ο οποίος ενώ είχε βαριά συμπτώματα αρνούνταν να μεταβεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Περιγράφοντας την προσωπική του περιπέτεια με δάκρυα στα μάτια ο κ. Χρήστου αναφέρθηκε στα περίεργα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν ως γιατρό, να «κάνει τον γιατρό στον εαυτό του», όπως είπε.

Όταν χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο αφού τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως θυμάται ο ίδιος, οι στιγμές ήταν δύσκολες.

«Είχα αγωνία. Προσπαθούσα να δώσω και να πάρω κουράγιο από τους υπόλοιπους τρεις ασθενείς με τους οποίους μοιραζόμουν τον ίδιο θάλαμο», είπε.

Το κλίμα όμως βάρυνε όταν ο ίδιος μεταφέρθηκε σε απομονωμένο θάλαμο, ήταν μόνος του και εξαιτίας της νόσου άρχισε να εξαντλείται σωματικά και ψυχολογικά.

«Η πίστη με βοήθησε καθώς προσευχόμουν να μην λιποψυχήσω. Από αυτά που άκουγα για τις κουβέντες που γίνονταν έξω έφτασαν σε σημείο να λένε ότι πέθανα» ανέφερε για τις φήμες που κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Ο κ. Χρήστου έκανε επίσης μνεία στη μεγάλη στήριξη που είχε από τους συναδέλφους του, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Μου έδιναν κουράγιο και με υποστήριζαν ψυχολογικά. Αυτό με βοήθησε να αντέξω», ανέφερε.

Περιέγραψε επίσης τη δύσκολη ώρα της διασωλήνωσης, όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, ένιωθε πόνο στο στήθος, έντονη δύσπνοια και ενοχλήσεις στα πλευρά.

«Πρόκειται για έναν εφιάλτη που ζεις ζωντανός»  ανέφερε για τις σκέψεις που τον κυρίευαν όση ώρα περίμενε την απόφαση της διασωλήνωσής του και τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν καθώς υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, επίσης μεταγγίστηκε και έτσι γλίτωσε την εμβολή.

Ο κ. Χρήστου αρνητικοποιήθηκε στις  30 Δεκεμβρίου του 2020. Παρέμεινε όμως για ένα διάστημα στο νοσοκομείο προκειμένου να αποθεραπευτεί πλήρως και να ανακτήσει δυνάμεις.

Από 83 κιλά έφτασε στα 61 μέσα σε 42 μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Για τον ίδιο όμως η εμπειρία του κορονοϊού θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ψυχή.

«Ζήτησα από τη γυναίκα μου να φωτογραφίσει τη θέα από το παράθυρο για να έχω να θυμάμαι αυτή τη νίκη»  δήλωσε ο ίδιος κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο και ζητώντας από τους πολίτες την τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων για την ατομική προστασία εναντίον του κορονοϊού.

Τέλος, υποστηρίζει με δάκρυα στα μάτια ότι ζει από θαύμα τόνισε

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=