ΤΟΠΙΚΑ

Στη Βουλή από τον Μεϊκόπουλο οι καταστροφές από την «ΑΘΗΝΑ» στη Μαγνησία

στη-βουλή-από-τον-μεϊκόπουλο-οι-καταστ-362850

Στα παρακάτω ερωτήματα αυτά θα κληθεί να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. «Που είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία; Υπάρχει σχέδιο χρηματοδότησης και συντονισμού των αρμόδιων φορέων για την εκπόνηση και δρομολόγηση σοβαρού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για την περιοχή;»

Σύμφωνα με το Βουλευτή, τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» έπληξε τη Μαγνησία με το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, κατέγραψαν τις περισσότερες καταστροφές και ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας σε βασικές υποδομές και περιουσίες κατοίκων.

«Τα χωριά της Μακρυρράχης, Ζαγοράς, Ανηλίου του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν από τη νεροποντή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σε πέντε σπίτια και τρία τουλάχιστον οχήματα, ενώ σοβαρότατες ζημιές έχει υποστεί και το αγροτικό δίκτυο της περιοχής», τόνισε ο Βουλευτής.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ολοσχερώς κατεστραμμένη είναι η αγροτική οδοποιία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τα συστήματα ύδρευσης και άρδευσης που ήταν πρόσφατα ολοκληρωμένα να έχουν αχρηστευθεί και πολλά ποιμνιοστάσια να βρίσκονται αποκλεισμένα. «Στα χωριά Βένετο, Κεραμίδι και Κανάλια οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε σπίτια, ενώ «αγνώριστο» έγινε το παραλιακό μέτωπο στο χωριό Καμάρι, που έχει υποστεί ολική καταστροφή», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι το χωριό Πλατανιάς του Δήμου Νοτίου Πηλίου μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ένα τεράστιο «λασπότοπο».

«Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική μου Ερώτηση, ανέφερα ότι στην περιοχή του Αλμυρού που ένα χρόνο πριν είχε πληγεί εκτεταμένα από την κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ, ενόψει ενός νέου χειμώνα τα έργα αποκατάστασης στις βασικές υποδομές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί», σημείωσε ο Βουλευτής και ανέφερε ότι η Μαγνησία πλήττεται συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια από έντονα καιρικά φαινόμενα με περιοχές ολόκληρες κυριολεκτικά να «πνίγονται» κάθε χρόνο κάτω από τόνους νερού και λάσπης, εν τούτοις δεν υπάρχει κανένας σοβαρός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου