ΤΟΠΙΚΑ

Γουργουλιάνης: «Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους άνω των 60» – Ξεκίνησαν οι «Ημέρες Πνευμονολογίας» στον Βόλο

γουργουλιάνης-υποχρεωτικοί-εμβολι-363198

Την άποψη ότι θα πρέπει η Πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους πολίτες άνω των 60 χρόνων εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας από σήμερα είναι ο «οικοδεσπότης» του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας» που ξεκίνησε στον Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του για την καθίζηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού για αυτό και προτρέπει σε εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 60 ετών.

«Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας, δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία και στη στάση ζωής μου, όμως δυστυχώς πιστεύω ότι πρέπει η Πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστούν οι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί στα άτομα άνω των 60 χρόνων. Δεν μπορεί να χάνονται άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία επειδή ήταν ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού. Ο ι νέοι βιώνουν τη νόσο ηπιότερα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη η χώρα έχει εισέλθει σε ένα παρατεταμένο τέταρτο κύμα της πανδημίας, με τον καθηγητή πνευμονολογίας να παρατηρεί όμως ότι δεν χρειάζονται φοβικά μηνύματα προς την κοινωνία, καθώς σύντομα η πανδημία θα γίνει ενδημική.

Συμμερίστηκε πάντως την πρόβλεψη του καθηγητή Τζανάκη, για 2.500 θανάτους από κορονοϊό εως το τέλος του χρόνου, για αυτό και σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου