ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα σε συστράτευση απηύθυνε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

κάλεσμα-σε-συστράτευση-απηύθυνε-ο-δημ-363240

Σε αγωνιστική κινητοποίηση ο Δημοκρατικός Σύλλογος Βόλου, απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση σε εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες μητέρες, φοιτήτριες. Με δυνατή παρουσία στο 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, που διοργανώνεται στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου, ο τοπικός σύλλογος συνεχίζει τις ενημερωτικές εξορμήσεις στην αγορά, σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, εργοστάσια και αλλού.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εξόρμησης, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας θα βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Νικολάου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να διανείμουν ενημερωτικό υλικό.

«Σήμερα παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία τσακίζει ακόμη περισσότερο τη ζωή των γυναικών και συνολικά του λαού» υπογράμμισε η πρόεδρος Ρίτσα Κωτή στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Το σύνθημα του Συλλόγου είναι «με πυξίδα τις ανάγκες μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», με την πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη να μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανασφάλεια και η αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών, μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης με «πυξίδα» τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο».

Μεταφέροντας ανησυχίες και προβληματισμούς για τις εξελίξεις σε όλα τα πεδία, τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας επισημαίνουν ότι «η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι προϋπόθεση για να είμαστε χειραφετημένες οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, συναισθηματικά».

Με αφορμή το επικείμενο συνέδριο στην Αθήνα, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας κατέστησε σαφές ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα. Διεκδικούμε όλα όσα θα εξασφαλίσουν την ισοτιμία μας. Ο φεμινισμός αποκρύπτει την πραγματική αιτία των διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες, δηλαδή την κοινωνία που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση και την καταπίεση».

Κλείνοντας, η πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες του μόχθου «να «συναντηθούν» με το Σύλλογό μας, να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας για ν’ αντιπαλέψουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Να αντεπιτεθούμε για τα δικαιώματά μας με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου