Κ. Μαραβέγιας: Σημαντικό βήμα στη χωροθέτηση των νέων δικαστηρίων    

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-14, 13:25:43
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας  
Κ. Μαραβέγιας: Σημαντικό βήμα  στη χωροθέτηση των νέων δικαστηρίων      

 

Με τη θετική εξέλιξη που σημειώθηκε πρόσφατα στο θέμα της χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, άρχισε την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την πολιτική δικαιοσύνη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ενημερώνοντας ότι στις 29 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην υποβολή του τελικού αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για τη δωρεάν παραχώρηση του αναγκαίου ακινήτου στην οδό Ύδρας.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα σημαντικό βήμα που πιστώνεται προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη φάση, δηλαδή την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι βασίζεται στις θετικές εμπειρίες που άντλησε η δικαιοσύνη από την περίοδο της πανδημίας και τις οποίες το αρμόδιο υπουργείο μετέτρεψε σε μόνιμα μέτρα επιτάχυνσης της απονομής και της πολιτικής δικαιοσύνης.

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε ο βουλευτής την καθιέρωση της πρότυπης ή πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο, με την οποία επιλύονται ζητήματα που προκαλούν μεγάλο αριθμό δικών και αποφεύγεται ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων ή η διαιώνιση των δικών με δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα μέτρο δοκιμασμένο στην πράξη, αφού ακολουθεί το επιτυχημένο πρότυπο της πιλοτικής δίκης στη διοικητική δικαιοσύνη, γι’ αυτό και είναι ακατανόητη η αντίθεση της αντιπολίτευσης. Το ίδιο ακατανόητη χαρακτήρισε ο κ. Μαραβέγιας τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην νέα απλοποιημένη διαδικασία για τις μικροδιαφορές και στη διεύρυνση των περιπτώσεων παράστασης των διαδίκων με απλή δήλωση.

Ακόμη ο βουλευτής αναφέρθηκε στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με την εισαγωγή της νέας - βελτιωμένης τακτικής διαδικασίας που αφορά τις προθεσμίες κατάθεσης και επίδοσης αγωγών, αλλά και τη δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικών προτάσεων, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε την κοινωνική σημασία των τροπολογιών των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. Η πρώτη αφορά την επέκταση του κοινωνικά δίκαιου μέτρου χορήγησης στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, ενώ με τη δεύτερη παρατείνεται και διευρύνεται σειρά μέτρων υπέρ των πληγέντων από την πανδημία.

«Αυτά τα μέτρα», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας, «σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που ήδη έγιναν πράξη ή ενσωματώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, επιβεβαιώνουν την τεράστια διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί και οι δυο να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και να ανακοινώνουν οικονομικά μέτρα, αλλά μόνο ο ένας κάνει όσα υπόσχεται».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=