ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήσεις «φωτιά» στη θέρμανση

αυξήσεις-φωτιά-στη-θέρμανση-363633

Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των υγρών καυσίμων, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή εκκίνησης μεταξύ 1,15 και 1,20 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τη διάθεση να αρχίζει αύριο στα πρατήρια στη Μαγνησία. Πονοκέφαλος για τους πρατηριούχους η αύξηση ρεκόρ στην τιμή του βαρελιού, με την πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να κάνει λόγο για «δύσκολη εξίσωση» για καταναλωτές και επαγγελματίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εκρηκτικό το «κοκτέιλ» από τις διεθνείς εξελίξεις και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, με αρνητικό αποτύπωμα στις τιμές των προϊόντων, που ακολουθούν επίσης την ανιούσα.

Σταθερό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των Βολιωτών, με τις πρώτες παραγγελίες να καταγράφονται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής.

«Με τιμές ρεκόρ, που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, αρχίζει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και την τιμή του βαρελιού στα 85 δολάρια. Υπάρχουν ερωτήσεις και ενδιαφέρον, υπάρχουν οι πρώτες παραγγελίες για την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναμένουμε τις τιμές εκκίνησης» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας.

Εντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, στο μεταξύ, τα νέα δεδομένα στους πρατηριούχους, καθώς εκτιμάται ότι οι αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές θα περιορίσουν σημαντικά τις παραγγελίες, με την κ. Κοντοχρήστου να τονίζει ότι «ο κόσμος είναι ανήσυχος, όπως κι εμείς άλλωστε, διότι η άνοδος των τιμών μάς επηρεάζει όλους. Πολλοί διερωτώνται πώς θα εξελιχθεί ο φετινός χειμώνας».

Βάσω Κοντοχρήστου

“Με τιμές ρεκόρ, που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, αρχίζει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης”

Κούρσα ανόδου

Σε κούρσα ανόδου παραμένουν οι τιμές των υγρών καυσίμων, με την τιμή του βαρελιού να «εκτοξεύεται» από τα 74 στα 85 δολάρια σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων είναι η ανοδική πορεία που ακολουθούν, γενικότερα, οι τιμές των υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται στο 1,48 ευρώ στη Μαγνησία και η μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,74 ευρώ, αντίστοιχα.

Οπως αναφέρει η πρόεδρος, λόγω των αυξημένων τιμών, οι καταναλωτές προμηθεύονται μικρότερες ποσότητες βενζίνης, για να καλύψουν τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Πονοκέφαλος για πρατηριούχους και καταναλωτές οι τιμές, ενώ όπως εκτιμάται από τους επαγγελματίες του κλάδου, η κατακόρυφη άνοδος στο κόστος των υγρών καυσίμων επηρεάζει και τους αγρότες ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής και όπως είναι αναμενόμενο, επηρεάζει και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Μεταφέροντας τον προβληματισμό των συναδέλφων της, η κ. Κοντοχρήστου υπογραμμίζει ότι: «Ανησυχούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον φετινό χειμώνα, γιατί με αυτές τις τιμές και με αυτή την οικονομική κατάσταση δεν νομίζω ότι οι πωλήσεις θα είναι καλές. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου