ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς «Μπάλλου» η Μαγνησία

σε-ρυθμούς-μπάλλου-η-μαγνησία-363655

Με βροχερή διάθεση καταφθάνει το νέο κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μπάλλος», που αναμένεται να επηρεάσει σήμερα και αύριο τη Μαγνησία. Με τις πληγές που προκάλεσε η «Αθηνά» να παραμένουν ανοιχτές, το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη Μαγνησία τις επόμενες ώρες, με Περιφέρεια και Δήμους σε κατάσταση επιφυλακής για κάθε ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ψύχραιμος εμφανίζεται, ωστόσο, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» υπογραμμίζοντας ότι «στη Μαγνησία και γενικότερα στη Θεσσαλία δεν αναμένουμε προβλήματα από έντονα φαινόμενα».

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, που θα επηρεάσει σήμερα και αύριο τη Μαγνησία, ο κ. Τακούδης υπογραμμίζει ότι βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, Πήλιο, Οθρυ, Σποράδες. Βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν, παράλληλα, στο Βελεστίνο, τον Ριζόμυλο και τον Αλμυρό.

«Δεν αναμένουμε καταιγίδες και δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει πύκνωση στη Βόρεια Εύβοια και θα επηρεάσει, ίσως, τη νότια Μαγνησία και τις Σποράδες» αναφέρει ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Με τις βροχοπτώσεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, τα φαινόμενα αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν από αύριο το μεσημέρι. «Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα δούμε ήλιο σε αρκετές περιοχές και από μεθαύριο Σάββατο, πλέον, βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια» επισημαίνει ο κ. Τακούδης.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου κύματος κακοκαιρίας οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ και ανοιχτά στα πελάγη 7 μποφόρ, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς στη Μαγνησία, στην αιχμή του φαινομένου. Το Σαββατοκύριακο σταματούν, στο μεταξύ, οι βοριάδες, στρέφονται σε ανατολικοί – νοτιοανατολικοί οι άνεμοι και η θερμοκρασία αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία, αγγίζοντας τους 16, 17 και 18 βαθμούς Κελσίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο το τοπίο του καιρού, με καλύτερες συνθήκες να επικρατούν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ανακοίνωση δήμου Ρήγα Φεραίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στο μεταξύ, ο δήμος Ρήγα Φεραίου για την ενημέρωση των πολιτών, ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος», συνιστάται στους πολίτες «να λαμβάνουν υπόψη τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού για τις ασφαλείς μετακινήσεις τους και κάθε είδους δραστηριότητες τους».

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν «κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων, να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού».

Στην ίδια ανακοίνωση του δήμου Ρήγα Φεραίου συνιστάται στους πολίτες και κατοικούν σε περιοχές που εμφάνισαν πλημμυρικά φαινόμενα κατά το παρελθόν, να αποφεύγουν την παραμονή σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Επίσης να μην διασχίζουν «για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο».

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρακαλούνται «να εφοδιαστούν με τροφές και νερό για τις επόμενες δύο ημέρες σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους».

Καλούνται, τέλος, οι δημότες «να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης» και να ακολουθούν «πιστά τις οδηγίες των Αρχών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου