ΤΟΠΙΚΑ

Περπάτημα για την ελευθερία

περπάτημα-για-την-ελευθερία-363666

Συμβολική δράση με τίτλο «Περπάτημα για την ελευθερία» διοργανώνει η Α 21 Βόλου, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Διοργανωτές, εθελοντές και πολίτες θα συγκεντρωθούν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα την πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Δημαρχείο Βόλου, για να περπατήσουν για την ελευθερία, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη σύγχρονη μορφή δουλείας.

«Αν και η πανδημία του COVID-19 έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων, οι κάτοικοι του Βόλου θα περπατήσουν με αποφασιστικότητα και με την ελπίδα για ένα μέλλον ελευθερίας και ανεξαρτησίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες εκμετάλλευσης» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της δράσης.

«Η πόλη μας στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης πόρων για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως. Στις 16 Οκτωβρίου 2021, οι κάτοικοι της περιοχής μας, θα περπατήσουν μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στο 7ο ετήσιο Περπάτημα για την Ελευθερία (Walk For Freedom) του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Α21» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

To Περπάτημα θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με αφετηρία εκκίνησης από το δημαρχείο Βόλου, μέσω της παραλίας, με προορισμό τον Άγιο Κωνσταντίνο όπου και θα τερματίσουν όπου και θα υπάρχει info booth με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, καθώς και για τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.

Το περπάτημα για την Ελευθερία θα πραγματοποιηθεί σε εκατοντάδες πόλεις και σε δεκάδες χώρες σε έξι ηπείρους, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για τα εκατομμύρια ανθρώπων που παραμένουν σκλαβωμένοι σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο, σε όλο τον κόσμο, σε μικρές πόλεις, μέσω πολυσύχναστων λεωφόρων και μεγαλουπόλεων, σε χωματόδρομους, σε πολυσύχναστα χωριά, κατά μήκος γεφυρών, τούνελ και όχθες νερού.

Διοργανωτής του Walk For Freedom είναι η A21, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι αποφασισμένος να εξαλείψει την εμπορία ανθρώπων μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, της διάσωσης των θυμάτων και της αποκατάστασης των επιζώντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου