ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάθμιση της Γυναικολογικής Κλινικής  

αναβάθμιση-της-γυναικολογικής-κλινι-363894

Πρωτοποριακές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε γυναίκες, που άρχισαν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Βόλου, δημιουργούν πλέον νέα δεδομένα στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αχιλλοπουλείου.

Στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική εδώ και δέκα μήνες οι υπηρεσίες υγείας έχουν διευρυνθεί και σε άλλους τομείς, μετά την πρόσληψη του ιατρού Ηλία Νικολόπουλου και με τη συνδρομή του διευθυντή της Κλινικής Λάζαρου Παντελίδη και όλου του προσωπικού της κλινικής.

Ο κ. Νικολόπουλος είναι εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για να ξεκινήσουν οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε γυναίκες

Οι γυναικολογικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, που πλέον πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο, αφορούν σε διαγνωστική λαπαροσκόπηση, διατομή σαλπίγγων σε γυναίκες που επιθυμούν διακοπή της γονιμότητας, αφαίρεση εξωμητρίου κύησης- κύστης ωοθήκης- υδροσαλπίγγων- περιτοναϊκής ενδομητρίωσης- ωοθηκών, λύση συμφύσεων, διάνοιξη σαλπίγγων, λαπαροσκοπική ολική υστερεκτομή +/- μετά των εξαρτημάτων.

Ήδη μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία επτά λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στη σύγχρονη χειρουργική αίθουσα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του νοσοκομείου.

Χθες κατά τη διάρκεια συνεργασίας μεταξύ του διοικητή Ιωάννη Ντόκου, του αναπληρωτή διοικητή Σταύρου Μπαμπούνη και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλία Καραμέτου με τον Ηλία Νικολόπουλο αποφασίστηκε να ξεκινήσει η λειτουργία εξωτερικού ιατρείου λαπαροσκοπικής κάθε Πέμπτη απόγευμα καθώς και δύο Τετάρτες αυτόν τον μήνα.

Πρόσθετα, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται η έγκριση απόκτησης υστεροσκοπίου που θα δώσει στην κλινική την δυνατότητα μιας άλλης ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου για τη διάγνωση και θεραπεία ανωμαλιών της ενδομητρικής κοιλότητας, όπως πολύποδες ενδομητρικούς και ενδοτραχηλικούς, ινομυώματα και ενδομητρικές συμφύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου