Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στις πληγείσες  περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-14, 10:55:01
 Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ρήγα Φεραίου Δημ. Παλληκάρη    
Επίσκεψη Μεϊκόπουλου στις πληγείσες   περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου   

 

 

Στο Βένετο, το Καμάρι, Κεραμίδι και τον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ρήγα Φεραίου που μετρούν τις «πληγές» τους μετά την πρόσφατη κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» βρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο βουλευτής, αφού έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα, επισκέφθηκε τις περιοχές μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δημήτρη Παλληκάρη.

Όπως διαπίστωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, μεγάλο τμήμα του κεντρικού δρόμου στο Βένετο έχει σε σημεία καταρεύσει, ενώ υπήρξαν και περιστατικά εγκλωβισμού κατοίκων. Οι οχετοί δεν δούλεψαν, τα ρέματα δεν είχαν καθαριστεί επαρκώς, ενώ η στενότητα του δρόμου καθιστά δύσκολη την προσβασιμότητα αποκατάστασης.

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, με τον βουλευτή να τονίζει ότι για άλλη μια φορά, η απουσία επαρκούς αντιπλημμυρικής θωράκισης επιφέρει κρίσιμες επιπτώσεις στις επαρχιακές συνδέσεις αλλά και στους αγροτικούς δρόμους.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε ότι ο δήμος έχει ήδη ζητήσει 500.000 ευρώ για την πρώτη φαση αποκατάστασης των ζημιών, ενώ νέο κονδύλι θα χρειαστεί για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και εκ νέου αποκατάστασης της κατεστραμμένης οδοποιίας.

«Κάθε χρόνο ακολουθούμε τις φυσικές καταστροφές ενώ επιβάλλεται πρόληψη με
έργα σύγχρονα, μόνιμης αντιμετωπισης και όχι μπαλωματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, τονίζοντας ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο αναποτελεσματικό», και κάλεσε σε άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών σε όλες τις πληγείσες περιοχες, αλλά και σε γρήγορες αποζημιώσεις για όλους τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=