Κόντρα με φόντο τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-13, 22:30:10
Κόντρα με φόντο τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις

 Οι επισημάνσεις αποσχιστικών ενεργειών σε ένα τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος που δραστηριοποιείται στις Ενοπλες Δυνάμεις και ο κίνδυνος να απαξιωθεί ο ουσιαστικός ρόλος του συνδικαλισμού, εξαιτίας προσωπικών στρατηγικών, όπως αποτυπώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γρηγόρη Ιγγλέση σε άρθρο που δημοσίευσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκάλεσαν αντιδράσεις καθώς οι απόψεις του τάραξαν τα νερά.

Στο συγκεκριμένο άρθρο  ο κ. Ιγγλέσης αναφερόταν στη σημασία του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις. Καυτηρίαζε τις διχαστικές κινήσεις ορισμένων που είχαν ως αποτέλεσμα την απόσχιση των συνδικαλιστικών σωματείων σε Μαγνησία και Λάρισα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων (ΠΟΜΕΝΣ) και τη δημιουργία νέου, περιφερειακού συνδικαλιστικού οργάνου με υπόσταση και αρμοδιότητες αντίστοιχες με εκείνες της Ομοσπονδίας και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει κίνδυνος το κύρος του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις να τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Προειδοποιούσε επίσης ότι «προσωπικές φιλοδοξίες και ανούσιες έως αστείες στρατηγικές αυτοπροβολής είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες», αφήνοντας αιχμές ότι ορισμένοι ακολουθούν προσωπική στρατηγική.

Το ίδιο κείμενο αναρτήθηκε και στην προσωπική σελίδα του κ. Ιγγλέση στο facebook για να ακολουθήσουν δεκάδες σχόλια χρηστών, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη σε ένα από αυτά να απαντά σε χρήστη ότι «όταν ο συνδικαλισμός γίνεται για να προωθεί τα προβλήματα των συναδέλφων στην πολιτική ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις είναι καλό. Όταν όμως γίνεται για προσωπική προβολή από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει καθόλου (ξύνουν τ αχαμνά τους όλη μέρα) είναι πολύ κακό».

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του νεοσύστατου Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων που εγκαλεί τον κ. Ιγγλέση εστιάζοντας στο συγκεκριμένο σχόλιο και σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, υπουργούς, κόμματα και Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά να αποδοκιμαστούν δημοσίως τέτοιες απόψεις.

Ο κ. Ιγγλέσης επανήλθε για να τονίσει μέσω νέας ανάρτησής του: Ομολογώ πως εκπλήττομαι με την σπουδή ορισμένων οι οποίοι, αντί να σχολιάζουν την ουσία της δημοσίευσής μου, με εγκαλούν έως και για ρατσισμό(!!!!) με αφορμή την αναφορά μου σε ελαφράς υπηρεσίας συνάδελφο (γιατί, σε έναν συγκεκριμένο αναφέρομαι). Αυτό βρήκαν. Μάλιστα, εκκινώντας απ’ την θέση μου ως εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου και τον ορισμό μου ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη του Νομού Μαγνησίας, έφτασαν στο σημείο να ζητούν ακόμη και παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να συνετισθώ; Τους απαντώ:

Η αναφορά μου σε ελαφράς υπηρεσίας ουδεμία συνάφεια έχει με τους αναξιοπαθούντες εν υπηρεσία συναδέλφους. Το αντίθετο. Τους συναδέλφους αυτής της κατηγορίας υπολήπτομαι, υποκλίνομαι, σέβομαι και συμπάσχω. Άλλωστε, η στάση μου αυτή αποδεικνύεται, με συγκεκριμένα παραδείγματα και συμπεριφορές, στις οποίες, θα μου επιτρέψετε, να μην αναφερθώ. Οι γνωρίζοντες γνωρίζουν και οι φανατικοί αρνητές παντός του επιστητού απλά εκτίθενται. Είναι μικρή η Π.Α.

Ωστόσο, σε περίπτωση που οι εν ελαφρά υπηρεσία αναξιοπαθούντες συνάδελφοι εξέλαβαν την αναφορά μου, είτε ως υποτιμητική είτε ως προσβλητική, τους διαβεβαιώ ότι ουδεμία από μέρους μου πρόθεση υπήρξε είτε να τους μειώσω είτε να τους προσβάλω.

Διευκρινίζω ότι, η αναφορά μου σε ελαφράς υπηρεσίας συναδέλφους, αφορά εκείνους οι οποίοι, ως διεφθαρμένα αποκυήματα τάσεων και συμπεριφορών οι οποίες, δυστυχώς, ανεφύησαν και καρποφόρησαν ακόμη και στις Ε.Δ., επέτυχαν να απολαμβάνουν προνόμια και αναξιοκρατική ευμενή μεταχείριση σε βάρος συναδέλφων τους που μοχθούσαν καθημερινά για την πατρίδα μακριά από οικογένειες και τόπους διαμονής. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που ποτέ δεν προσπάθησαν και ποτέ δεν πόνεσαν για πατρίδα και Π.Α. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που πάντοτε προωθούσαν παραγοντισμό, κομματοκρατία και ρουφιανιλίκι για προσωπικό τους και μόνο συμφέρον.

Η αντιπαράθεσή μου με τα δήθεν ευαίσθητα για τα δικαιώματα και τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά μονίμως «ευημερούντα» σε βάρος συναδέλφων τους, στελέχη των Ε.Δ. θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Θα προωθώ και θα συνδράμω, σύμφωνα πάντα με όσα οι δυνάμεις μου επιτρέπουν, δίκαια αιτήματα στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των συναδέλφων και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπερασματικά, προβοκατόρικα δημοσιεύματα και συμπεριφορές, δεν με αφορούν. Παραγοντίσκοι και υπονομευτές της ενότητας των στελεχών των Ε.Δ. δεν με αγγίζουν. Θα είμαι μόνιμα απέναντί τους. Για την πατρίδα και την προκοπή. Για τα παιδιά μας».

 

 Η ανακοίνωση του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με το ΣΟΕΔ στη συγκεκριμένη κατηγορία των Στελεχών Ελαφράς Υπηρεσίας συγκαταλέγονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα υγείας , έχουν κριθεί από αρμόδιο Ιατρικό Συμβούλιο και χαρακτηρίζονται Ελαφράς Υπηρεσίας με απόφαση του Υπουργού. 

«Τα στελέχη αυτά έχουν χαρακτηριστεί στις κατηγορίες αυτές από συνέπεια τραύματος που έχουν υποστεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ή σε μη διατεταγμένη υπηρεσία ή από συνέπεια νοσήματος και τα τοποθετεί η υπηρεσία, ανάλογα με τις γνώσεις τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν σε καθήκοντα γραφείου», επισημαίνει το ΣΟΕΔ, προσθέτοντας επίσης πως μετά την αποστρατεία τους, θα ενταχθούν στην κατηγορία Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

 «Δεν ήταν επιλογή τους η κατάσταση υγείας τους, αλλά ζουν και θα πεθάνουν με αυτή. Επίσης το «σταυρό» αυτό τον περνάνε με το σύνολο της οικογενείας τους, περήφανα, αισιόδοξα με όρεξη ,χαρά ,εργασία, προσφορά, έτοιμοι να δώσουν και την ψυχή τους για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Θα θέλαμε επίσης να γνωρίσουμε, ότι όταν αναφέρεται κάποιος στη λέξη Ελαφράς Υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρεται και σε ένα ταυτόχρονα πολίτη του Ελληνικού κράτους, όπως τα εκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανά τον κόσμο», καταλήγει το ίδιο σωματείο.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=