Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου - Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τη μετακίνηση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-13, 19:05:11
Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου - Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τη μετακίνηση

Με αφορμή το γεγονός ότι ο διαγωνισμός(δημοπρασία) για την μετακίνηση των μαθητών που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου ήταν άκαρπος, έχοντας ως αποτέλεσμα οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου από σήμερα να ξεκινήσουν κατάληψη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου απέστειλε επιστολή προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή του, ο Σταμάτης Περίσσης αναφέρει ότι, «οι μαθητές   διαμαρτύρονται έντονα, διότι με την εξέλιξη αυτή αναιρείται το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία εξοντώνοντας οικονομικά οικογένειες πολλών επηρεαζόμενων μαθητών που οδηγούνται σε οικονομική απόγνωση και ουσιαστική αδυναμία μετακίνησης των παιδιών τους στο Σχολείο.

Δεν είναι δυνατό γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους διανύοντας απόσταση 56 περίπου χιλιομέτρων, με επιστροφή, να περιμένουν έξι περίπου ώρες στην έδρα του Σχολείου για να τα ξαναπάρουν, κάτι που είναι αδύνατο, γιατί όλοι τους είναι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι δεν διαθέτουν  δικό τους μεταφορικό μέσο.

Αλλά και στη περίπτωση που γονείς μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Σχολείο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; Γι’ αυτό κανένας γονιός δεν αναλαμβάνει και αρνείται να δεχτεί την μετακίνηση αυτή.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να φροντίσετε αρμοδίως ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, διότι τα παιδιά δεν πρέπει να αποκλειστούν από το βασικότατο αγαθό για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, αυτό της παιδείας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=