ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

ο-αλ-μεϊκόπουλος-στις-πληγείσες-περιο-365211

Στο Βένετο, το Καμάρι, Κεραμίδι και τον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ρήγα Φεραίου που μετρούν τις «πληγές» τους μετά την πρόσφατη κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» βρέθηκε την Τρίτη 12/10/2021 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής, αφού έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα, επισκέφθηκε τις περιοχές μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Δημήτρη Παλληκάρη.

Όπως διαπίστωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, μεγάλο τμήμα του κεντρικού δρόμου στο Βένετο έχει σε σημεία καταρεύσει, ενώ υπήρξαν και περιστατικά εγκλωβισμού κατοίκων, παράλληλα, οι οχετοί δεν δούλεψαν, τα ρέματα δεν είχαν καθαριστεί επαρκώς, ενώ η στενότητα του δρόμου καθιστά δύσκολη την προσβασιμότητα αποκατάστασης.

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, με το Βουλευτή να τονίζει ότι «για άλλη μια φορά, η απουσία επαρκούς αντιπλημμυρικής θωράκισης επιφέρει κρίσιμες επιπτώσεις στις επαρχιακές συνδέσεις αλλά και στους αγροτικούς δρόμους». Χαρακτηριστικό είναι ότι σπίτια πλημμύρισαν, αποθήκες κατέρρευσαν και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για άντληση των υδατων. «Από τύχη δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών», μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά στον κ. Μεϊκόπουλο, αφού οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πτώσεις δέντρων ήταν πολύ μεγάλες.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε ότι ο Δήμος έχει ήδη ζητήσει 500.000 ευρώ για την πρώτη φαση αποκατάστασης των ζημιών, ενώ νέο κονδύλι θα χρειαστεί για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και εκ νέου αποκατάστασης της κατεστραμμένης οδοποιίας.

«Κάθε χρόνο ακολουθούμε τις φυσικές καταστροφές ενώ επιβάλλεται πρόληψη με
έργα σύγχρονα, μόνιμης αντιμετωπισης και όχι μπαλωματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο αναποτελεσματικό.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κάλεσε σε άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών σε όλες τις πληγείσες περιοχες, αλλά και σε γρήγορες αποζημιώσεις για όλους τους πολίτες που υπέστησαν ζημίες, τονίζοντας ότι η Μαγνησία κάθε χρόνο αντιμετωπίζει μία νέα θεομηνία και δεν έχει περιθώριο για άλλη αδράνεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου