ΤΟΠΙΚΑ

Το Πήλιο είναι εδώ…

το-πήλιο-είναι-εδώ-851206

«Το Πήλιο είναι εδώ», θα είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που θα δώσουν δυναμικά μέσα από διαφημιστική καμπάνια, η οποία ξεκινά άμεσα, οι τουριστικοί φορείς της Μαγνησίας σε συνεργασία με τους δήμους και τη Νομαρχία.
Λανθασμένες και υπερβολικές πληροφορίες, που έκαναν το γύρο της Ελλάδας και του κόσμου μέσω τηλεοπτικών δικτύων και ενημερωτικών site του διαδικτύου έχουν προκαλέσει ήδη τα πρώτα προβλήματα στην τουριστική κίνηση και έως τις 15 Ιουλίου έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις σε προορισμούς του Πηλίου, με τους επισκέπτες να θεωρούν ότι θα μεταβούν σε τόπο καταστροφής.
Περιοχές του Πηλίου έχουν «λαβωθεί» από την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, όμως τα τουριστικά θέρετρα είναι ανέπαφα, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες, επισήμαναν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία υπό την προεδρία της αντινομάρχη Τουρισμού Εύης Αδαμάκη.
Ο δήμαρχος Μηλεών Απ. Αρέθας προειδοποίησε με υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος εκείνων που μετέφεραν «ειδήσεις», οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας αψήφιστα τις επιπτώσεις που προκάλεσαν. «Οι Μηλιές δεν κάηκαν, απειλήθηκαν. Το Πήλιο παραμένει ακέραιο, έχοντας βέβαια χάσει αισθητικά ένα σημαντικό κομμάτι του και έχοντας πληγεί περιβαλλοντικά. Αλλά η πραγματικότητα απέχει από εκείνη που σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάστηκε», έλεγε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας.
Η εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων Θέκλα Καμένου περιέγραφε τις τραγικές καταστάσεις, που βίωσαν τις ημέρες της μεγάλης πυρκαγιάς οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο Πήλιο. Από τη μία οι εικόνες της καταστροφής που γέμιζε θλίψη και από την άλλη η προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επισκέπτες και να τους πείσουν ότι δεν χρειάζεται να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες τους διακοπές σε προορισμούς του Πηλίου.
Η κ. Καμένου δήλωσε ότι η επικοινωνιακή καμπάνια πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες και με δυναμικό τρόπο. «Η ζωή συνεχίζεται στο Πήλιο. Δεν αρνείται κανείς ότι στο πέρασμά τους προς παραθαλάσσιες περιοχές οι επισκέπτες θα αντικρύσουν εικόνες θλιβερές και πρέπει να προετοιμαστούν γι’ αυτό. Αλλά όλες οι ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές είναι έτοιμες να τους υποδεχθούν», δήλωσε η κ. Καμένου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινά άμεσα ενημερωτική καμπάνια, καθώς η ΝΕΤΠ δεν θα κατορθώσει, όπως είπε, λόγω του θεσμικού πλαισίου να κινηθεί όσο σύντομα χρειάζεται. Ο χρόνος –είπε- είναι χρήμα και το πρώτο σποτ πρέπει να παίζει την ερχόμενη Δευτέρα».
Η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη ζήτησε, σε κάθε περίπτωση, να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία θα ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία χρηματοδότηση για την τουριστική προβολή του νομού, ύψους 70.000 ευρώ, ενώ η ΝΑΜ άμεσα θα διαθέσει το ποσό των 40.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου