Την αντίθεσή της στις αμυντικές συμφωνίες για τις βάσεις εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-13, 12:42:07
Την αντίθεσή της στις αμυντικές συμφωνίες για τις βάσεις εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, εκφράζει την αντίθεσή της στην ελληνογαλλική συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «επικίνδυνη την επικείμενη πενταετή ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας για τις βάσεις».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, με αφορμή το 19ο συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις και τους προβληματισμούς για τις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θεόδωρος Καραγιάννης, υπογράμμισε ότι «απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής».

Αναφερόμενος τις θέσεις της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «μέσω της ελληνογαλλικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για νέες αποστολές εκτός συνόρων, για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε μια σειρά ζώνες που «βράζουν» από την ένταση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου».

Παράλληλα χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επικείμενη πενταετή ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις, φανερώνοντας τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση στην ευρύτερη περιοχή».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου επεσήμανε ότι «μεθοδεύεται η υπογραφή της «επικαιροποιημένης» συμφωνίας για τις βάσεις και τη διμερή «αμυντική συνεργασία».

«Η κάθε νέα συμφωνία φέρνει ακόμα πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για το λαό, σηματοδοτεί την κλιμάκωση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή» είπε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι «μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής».

Κλείνοντας, κάλεσε το λαό «να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση και στα αστικά κόμματα, που με την πολιτική τους βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=