Επανεκκίνηση με αυστηρά μέτρα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-13, 11:44:17
Επανεκκίνηση με αυστηρά μέτρα

Επιστροφή στα έδρανα και επανεκκίνηση μαθημάτων προχθές στο παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους φοιτητές να σχηματίζουν τεράστιες ουρές, περιμένοντας αδιαμαρτύρητα τη σειρά τους για να εισέλθουν. Νωρίς χθες το πρωί, σε πείσμα της βροχής, δεκάδες φοιτητές περίμεναν υπομονετικά, για να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, με τα υγειονομικά πιστοποιητικά στο χέρι.

Ρεπορτάζ:  ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυστηροί έλεγχοι των υγειονομικών πιστοποιητικών των φοιτητών πραγματοποιούνται στις εισόδους του κτιρίου, και όλων των κτιρίων το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ανάλογη διαδικασία έχει θεσπιστεί για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει αποσταλεί σε όλα τα Πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απαιτούνται τα αντίστοιχα υγειονομικά πιστοποιητικά, τα οποία ελέγχονται κατά την είσοδο, από ειδικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε ισχύ, το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό,  καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων.

Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΚΥΑ που έχει εκδοθεί και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα έχουν εγκατασταθεί συστήματα καθαρισμού του αέρα σε αίθουσες που δεν διαθέτουν παράθυρα, με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, προκειμένου να εξελιχθεί με όρους ασφάλειας η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των φοιτητών στα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν για την ασφαλή επανεκκίνηση των Πανεπιστημίων, καθώς και για το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των φοιτητών έσπευσε να εμβολιαστεί, ακολουθώντας τη σύσταση που έχει εκδώσει η πρυτανική αρχή.

«Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε εξαιρετικά. Παρατηρείται μεγάλη προσέλευση των φοιτητών. Είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι τόσο οι φοιτητές όσο και οι διδάσκοντες. Είναι εμφανές ότι τα παιδιά θέλουν να επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο και γι’ αυτό συνεργάζονται, παρόλο που πολλές φορές δημιουργούνται ουρές, για τον έλεγχο των υγειονομικών πιστοποιητικών. Είναι όλοι συνεργάσιμοι, περιμένοντας τη σειρά τους, και κρατώντας αποστάσεις. Με έχει εντυπωσιάσει η ανταπόκριση των φοιτητών» επισημαίνει η κ. Λαλιώτου.

Κατά κύματα προσέρχονται οι φοιτητές νωρίς το πρωί, προκειμένου να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των υγειονομικών πιστοποιητικών στην είσοδο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=