ΤΟΠΙΚΑ

Εσκιζε όλη τη νύχτα λάστιχα ΙΧ

εσκιζε-όλη-τη-νύχτα-λάστιχα-ιχ-366199

Ψυχρολουσία υπέστησαν δεκάδες κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο του Βόλου χθες, όταν σηκώθηκαν το πρωί για να πάνε στις δουλειές τους. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους ήταν σχισμένα με αιχμηρό αντικείμενο και συγκεκριμένα σουγιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους.

Συνολικά 36 παθόντες απευθύνθηκαν αγανακτισμένοι στην Αστυνομία και κατήγγειλαν τις ζημιές διαμαρτυρόμενοι. Πίσω από τις φθορές διαπιστώθηκε ότι κρύβεται 61χρονος Βολιώτης, ο οποίος μάλιστα είναι γείτονας με τους περισσότερους παθόντες και είναι άγνωστο για ποιο λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την καταδικαστέα πράξη βάζοντας σε περιττά έξοδα εν μέσω πανδημίας πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Ο 61χρονος πέρασε όλη τη νύχτα εκτονώνοντας την καταστροφή του μανία με το να σχίζει λάστιχα σταθμευμένων αυτοκινήτων με σουγιά καταστρέφοντας δύο δύο τις ρόδες των ΙΧ ακόμη και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Προκάλεσε φθορές ύψους 7.200 ευρώ αναστατώνοντας την καθημερινότητα πολλών πολιτών, που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου ξεκίνησαν άμεσα τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπαιτίου. Από κάμερες καταστημάτων οδηγήθηκαν στα στοιχεία του και στη συνέχεια τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο σπίτι του, όπου καθόταν αμέριμνος και ήσυχος. Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν και τον σουγιά που χρησιμοποιήθηκε για τις φθορές.

Ο 61χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, κρατείται και σήμερα Τετάρτη θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοια πράξη. Είναι όμως, γνωστός στις αστυνομικές αρχές και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τους παθόντες που ήταν αναστατωμένοι από το περιστατικό. Ο κ. Κυριάκος βρήκε και τα δύο αυτοκίνητά του με χαλασμένες ρόδες. Οι ρόδες των αυτοκινήτων του από την έξω πλευρά του δρόμου ήταν όλες σχισμένες από αιχμηρό αντικείμενο. Ηταν καινούργιες, ανέφερε διαμαρτυρόμενος και εκφράζοντας αποτροπιασμό για τις φθορές ανέφερε: «Είμαστε έρμοι στον νόμο».

Αλλος παθών, ο κ. Βάιος, είπε ότι μέτρησε πέντε μαχαιριές σε κάθε ένα από τα δύο λάστιχα του αυτοκινήτου του που του κατέστρεψε ο δράστης. «Καταστράφηκαν ολοσχερώς και θέλουν αλλαγή», επισήμανε απελπισμένος.

Στην Καρτάλη, στην Ψυχάρη, στη Μαβίλη υπήρχαν παντού αυτοκίνητα με φθορές στα ελαστικά και διαμαρτυρόμενοι κάτοχοι αυτοκινήτων για τις αλλεπάλληλες καταστροφές με τον σουγιά. Ο συλληφθείς θα κληθεί τώρα να δώσει εξηγήσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου