ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο Ν. Πήλιο

εισαγγελική-έρευνα-για-την-πυρκαγιά-σ-851206

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που οδήγησαν στη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε στο Πήλιο από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουνίου και συνεχίζει να σιγοκαίει στο «βουνό των Κενταύρων» ακόμη και σήμερα, προχωρά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης.
Ηδη ο κ. Ζήσης έχει συγκεντρώσει και μελετά τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, προκειμένου να σχηματίσει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα κινηθεί η προκαταρκτική έρευνα, με κύριο στόχο να διαπιστωθεί αν υπήρχαν παραλείψεις από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πυρκαγιάς των τελευταίων ετών που κατάστρεψε το Νότιο Πήλιο.
Κατά την διεξαγωγή της προκαταρκτικής έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Νομαρχία Μαγνησίας, Δήμοι Ν. Πηλίου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Δασαρχείο), προκειμένου να ριχτεί «άπλετο φως» για το τραγικό γεγονός.
Βασικό σημείο είναι να διαπιστωθεί με στοιχεία, αν η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι της περασμένης Τέταρτης από το Δέλτα Νεοχωρίου και στη συνέχεια από το Καλαμάκι του Δήμου Αφετών, οφείλεται σε εμπρησμό.
Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Παναγιώτης Γάτος, τα πρώτα στοιχεία αλλά και η ταυτόχρονη εκδήλωση της πυρκαγιάς σε δύο μέτωπα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό και όχι σε άλλη αιτία, όπως σπινθήρας από καλώδια της ΔΕΗ ή από άχρηστα υλικά σε σκουπιδότοπο.
Από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, θα ξεκινήσει προανάκριση για το γεγονός και όπως είναι πολύ πιθανό, το πόρισμα της θα επισυναφθεί στο φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Βόλου. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει στο Πήλιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνήσει το συμβάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου