Ο Μαραβέγιας στον Σκρέκα για την αναβάθμιση του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-12, 18:27:19
Ο Μαραβέγιας στον Σκρέκα για την αναβάθμιση του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας

Το αίτημα άμεσης αναβάθμισης του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, η οποία έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής για τις βασικές πλευρές του θέματος, τις νέες συνθήκες και προτεραιότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή (κλιματική κρίση, ασφάλεια από κινδύνους ξηρασίας – πλημμυρών, εξελισσόμενη οικολογική καταστροφή), τις επιπτώσεις αλλά και τις προκλήσεις στους τομείς της οικονομίας και ανάπτυξης (πρωτογενής τομέας, υδροηλεκτρική ενέργεια κλπ.).

Όσον αφορά την ενίσχυση του υδατικού δυναμικού, η Επιτροπή θεωρεί επείγουσα την εφαρμογή ενός σχεδίου οικολογικής αποκατάστασης των επιφανειακών υδάτων - υπογείων υδροφορέων του Θεσσαλικού κάμπου, καθώς και τη δημιουργία νέων ταμιευτήρων με την επανεκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του ημιτελούς ταμιευτήρα Συκιάς επί του Άνω Αχελώου. 

Ο κ. Μαραβέγιας  ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις παραπάνω προτάσεις, όπως και τη δυνατότητα παρουσίασης τους στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να γίνει ευρεία συζήτηση για το υδατικό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=