ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κακοκαιρία από μεθαύριο Πέμπτη

νέα-κακοκαιρία-από-μεθαύριο-πέμπτη-367882

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη διάρκεια της εβδομάδας, που χαρακτηρίζεται από εναλλαγές χειμώνα και φθινοπώρου. Πριν υποχωρήσει η «Αθηνά», που άνοιξε πληγές στη Μαγνησία, νέο βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Βροχερό παραμένει και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με τα φαινόμενα που δεν αναμένεται να είναι έντονα, να περιορίζονται σε ορεινές περιοχές της Μαγνησίας, με ενδιάμεσες εναλλαγές ηλιοφάνειας.

Καλός καιρός αναμένεται αύριο, Τετάρτη, με λίγες συννεφιές και πιθανότητα βροχής στις Σποράδες και σε ορεινές περιοχές, σε Πήλιο και Οθρυ. Στο μεταξύ, οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται σταδιακά στο Αιγαίο από αύριο το απόγευμα.

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μεθαύριο Πέμπτη, ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ενισχύονται οι βοριάδες που φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πιο ανοιχτά στα πελάγη τα 8 μποφόρ. Παράλληλα, θα σημειώσει «βουτιά» ο υδράργυρος, καθώς αύριο το βράδυ θα ρίξει το πρώτο χιόνι σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Μακεδονίας και στον Ολυμπο.

Ηπια τα φαινόμενα σε Κίσσαβο και Πήλιο, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να μην ξεπερνούν τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο. «Μονοψήφιος αριθμός στη θερμοκρασία που θα επικρατήσει στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές και επιπλέον μεθαύριο Πέμπτη από το μεσημέρι έρχεται νέο χαμηλό που θα μας επηρεάσει μέχρι το Σάββατο το πρωί, με αρκετές βροχές κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου προς το Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες» αναφέρει ο κ. Τακούδης.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν θα είναι σφοδρό το νέο κύμα που θα καταφθάσει προς το τέλος της εβδομάδας, ο κ. Τακούδης απάντησε: «Ερωτηματικό και ετοιμότητα για προβλήματα που πιθανό να υπάρξουν και από το Σάββατο το μεσημέρι αναμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου