«Ποδαρικό» εβδομάδας με αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-12, 11:29:51
«Ποδαρικό» εβδομάδας με αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στα σχολεία

Συναγερμός σήμανε χθες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, καθώς η εβδομάδα έκανε «ποδαρικό» με αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στα σχολεία.

Ειδικότερα, χθες, πρώτη μέρα της εβδομάδας, καταγράφηκαν 30 κρούσματα κορονοϊού. Τα 21 αφορούν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και τον Αλμυρό, ενώ τα υπόλοιπα εννιά αφορούν σε μαθητές του δημοτικού στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και το δημοτικό διαμέρισμα του Σέσκλου.

Ο αυξημένος αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η διασπορά τις σχολικές αίθουσες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Αν συνεχιστεί η αυξητική τάση δεν αποκλείεται να υπάρξει αναστολή λειτουργίας τμημάτων, κάτι που απεύχονται εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα το 28% των κρουσμάτων ήταν παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών. Το μόνο ενθαρρυντικό στη παρούσα φάση είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί νοσηλείες παιδιών στο νοσοκομείο, γεγονός που σημαίνει ότι νοσούν ηπιότερα από τους μεγαλύτερους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=