ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να στηριχθούν οι καστανοπαραγωγοί που επλήγησαν από την κακοκαιρία

παρέμβαση-μεϊκόπουλου-για-να-στηριχθ-368057

Παρέμβαση για να στηριχθούν οι καστανοπαραγωγοί που επλήγησαν από την κακοκαιρία έκανε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές, αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες αποτέλεσε ακόμα ένα χτύπημα για τους καστανοπαραγωγούς του Πηλίου που αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε χρόνο σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σοδειά και το βιοπορισμό τους.

Από ασθένειες και εχθρούς της καστανιάς, όπως το μελάνωμα, το έλκος, η σφήκα, χαλαζοπτώσεις και ξηρασία περασμένων ετών που επηρέασαν την ποσότητα και την ποιότητα της σοδειάς στις φετινές βροχοπτώσεις που συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συγκομιδής, είναι σαφές ότι απαιτείται η σοβαρή, έγκαιρη και επαρκής στήριξη της Πολιτείας για να παραμείνουν όρθιοι οι παραγωγοί κάστανου του Πηλίου.

Οι καιρικές συνθήκες και η νέα επικείμενη επιδείνωση δεν αφήνουν τους καστανοπαραγωγούς να έχουν πρόσβαση στα καστανοπερίβολά τους για να μαζέψουν τους καρπούς που τελικά είτε παρασύρονται από το νερό της βροχής είτε γίνονται τροφή για αγριογούρουνα και τρωκτικά.

Με κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσα για τις ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου και του Πηλίου, διαβιβάζοντας και σχετική Επιστολή του Δήμου Αγιάς, ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να ενεργοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε οι παραγωγοί κάστανου να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου