ΤΟΠΙΚΑ

Τουλάχιστον μη μας προκαλείτε

τουλάχιστον-μη-μας-προκαλείτε-851206

Οι φωτιές ακόμη κατατρώνε και την Πάρνηθα και την Αγιά και το Πήλιο. Και πάνω στά αποκαΐδια, σαν να μη μας έφτανε το ανόσιο μαλλιοτράβηγμα των πολιτικών, όπου αυτοί που δεν μπόρεσαν να σώσουν το 1995 την Πεντέλη βγάζουν τη σκούφια τους και βαράνε αυτούς που τώρα δεν έσωσαν την Πάρνηθα -παρά τις ανοιξιάτικες μεγαλοστομίες του κ. Παυλόπουλου για έγκαιρη και πλήρη ετοιμότητα- μας ανακατεύει το στομάχι μια άλλη αντιπαράθεση.
Βγαίνουν στά τηλεοπτικά παράθυρα οι συνδικαλιστές των πυροσβεστών από τη μια και των δασικών από την άλλη για να καταγγείλουν αλλήλους ως υπεύθυνους για τα εγκληματικά λάθη. Οι πυροσβέστες κατηγορούν τους δασικούς ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στον τομέα της πρόληψης… εκδικούμενοι την Πολιτεία επειδή από το 1999 τους αφαιρέθηκε η εποπτεία της δασοπυρόσβεσης και ανατέθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα. Και οι δασικοί κατηγορούν τους πυροσβέστες ότι αγνοούν την εμπειρία και τις γνώσεις των δασικών και δεν ξέρουν πως να χειρισθούν τις φωτιές στα δάση.
Το «απέραντο φρενοκομείο» σε όλη του την θλιβερή μεγαλοπρέπεια.
Η δε κύβερνηση τόσο αυτάρκης ώστε μας… καθησυχάζει ότι στην περίπτωση της Πάρνηθας θα εφαρμοσθεί το «μοντέλο της Χαλκιδικής».
Είστε στ’ αλήθεια τόσο ευχαριστημένοι από τον εαυτό σας, κύριοι της εξουσίας, με όσα «πετύχατε» στο τομέα της αναδάσωσης, της αποκατάστασης της πανίδας και της χλωρίδας, των αντιπλημμυρικών έργων, των αποζημιώσεων, στην Χαλκιδική, ώστε να θεωρείτε ότι είναι πρότυπο προς αντιγραφή και στην περίπτωση της Πάρνηθας;
Δεν ξέρω αν κάποιοι από τους υπουργούς σας αυτοϊκανοποιούνται τόσο εύκολα με την αποτελεσματικότητα τους κ. Πρόεδρε. Αλλά δεν κάνετε μια βόλτα να δείτε και να ακούσετε τι έχει γίνει, μετά ένα χρόνο, στη Χαλκιδική, για να καταλάβατε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επανορθωτική ικανότητα αυτού του κράτους;
Ίσως αυτό σας βοηθήσει να επιλέξετε άλλο «μοντέλο» ή ακόμα και άλλους ανθρώπους για την εφαρμογή οποιουδήποτε μοντέλου. Από αυτοϊκανοποιούμενους χορτάσαμε.
Τουλάχιστον ας μη μας προκαλούν ούτε οι πολιτικοί ούτε οι επαγγελματίες εργατοπατέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου