ΤΟΠΙΚΑ

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγή Μαγνησίας: Η πολιτική προστασία θέλει σχέδιο και αποκέντρωση, όχι μαυρογυαλούπους

ν-ε-κινήματος-αλλαγή-μαγνησίας-η-πολιτ-368340

Ανακοίνωση για τα χτυπήματα της κακοκαιρίας «Αθηνάς» στη Μαγνησία και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έρχομαι τώρα στην επόμενη μέρα, σε αυτά που κατά την άποψη μας πρέπει να γίνουν. Η επόμενη μέρα απαιτεί συνεννόηση…

Άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Δημιουργία συστήματος «Δημόσιας Ασφάλειας» για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων. Ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων. Εκχώρηση αρμοδιοτήτων για το σύνολο των φάσεων της πολιτικής προστασίας (δηλαδή για την πρόληψη, ετοιμότητα, καταστολή, αποζημίωση) στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση».

Αυτά θα έκανε μία πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση που κινείται με βάση πραγματικό σχέδιο και όχι την επικοινωνία. Μία κυβέρνηση με την εμπειρία διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Και είναι μόνο ένα απόσπασμα από όσα πρότεινε το Κίνημα Αλλαγής με την ομιλία της προέδρου του Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα μέτρα αποκατάστασης στις 25 Αυγούστου 2021.

Συγκινητικός λοιπόν ο ανταγωνισμός των βουλευτών της συμπολίτευσης για το ποιος / ποια θα βγάλει καλύτερη φωτογραφία στα πλημμυρισμένα χωριά του Πηλίου ΜΕΤΑ την καταστροφή. Ή για το ποιος / ποια πήρε ποιον υπουργό να του πει τι να κάνει ΜΕΤΑ την καταστροφή.

Η Μαγνησία όμως, όπως και η Εύβοια και όλη η χώρα, χρειάζονται βουλευτές που πιέζουν την κυβέρνηση για σχέδιο και πραγματική ενίσχυση των Δήμων για την πολιτική προστασία ΠΡΙΝ συμβεί το κακό και για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου