ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για την άμεση επισκευή της στέγης στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

παρέμβαση-του-κων-μαραβέγια-στους-αρμ-368355

Την κατεπείγουσα ανάγκη επισκευής της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας σε Ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας κ. Θ. Πλεύρη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη.

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, η επισκευή της στέγης περιλαμβάνεται στο έργο «Αναβάθμιση – ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς». Η άμεση ανάγκη αποκατάστασης του κτιρίου εμφανίστηκε το 2020 και στις 9 Μαρτίου 2021 ανακοινώθηκε από την κ. Ζέττα Μακρή η πρόοδος των αναγκαίων προπαρασκευαστικών ενεργειών, ενώ ένα μήνα αργότερα έγινε γνωστή η δρομολόγηση της εκκίνησης των εργασιών αποκατάστασης της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφόρηση του κ. Μαραβέγια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκκρεμεί σήμερα η έγκριση του έργου από την οικεία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και η αποστολή του φακέλου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ένταξη του έργου αυτού στο ΠΔΕ του 2021.

Μετά και την πρόσφατη καταρρακτώδη βροχόπτωση στο Πήλιο, ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει ότι καθίσταται πλέον κατεπείγουσα ανάγκη να ολοκληρωθεί η επισκευή και ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Πώς μπορεί να επιταχυνθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο τρέχον ΠΔΕ
  2. Εν όψει της τελικής έγκρισης της συνολικής χρηματοδότησης, αν θα μπορούσε τουλάχιστον να αξιοποιηθεί κονδύλι ύψους 130.000 € που είχε εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρελθόντων οικονομικών ετών από το υπουργείο Υγείας, για την κατεπείγουσα επισκευή της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου