Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για την άμεση επισκευή της στέγης στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-12, 09:32:23
Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για την άμεση επισκευή της στέγης στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Την κατεπείγουσα ανάγκη επισκευής της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας σε Ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας κ. Θ. Πλεύρη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη. 

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη, η επισκευή της στέγης περιλαμβάνεται στο έργο «Αναβάθμιση – ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς». Η άμεση ανάγκη αποκατάστασης του κτιρίου εμφανίστηκε το 2020 και στις 9 Μαρτίου 2021 ανακοινώθηκε από την κ. Ζέττα Μακρή η πρόοδος των αναγκαίων προπαρασκευαστικών ενεργειών, ενώ ένα μήνα αργότερα έγινε γνωστή η δρομολόγηση της εκκίνησης των εργασιών αποκατάστασης της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφόρηση του κ. Μαραβέγια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκκρεμεί σήμερα η έγκριση του έργου από την οικεία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και η αποστολή του φακέλου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ένταξη του έργου αυτού στο ΠΔΕ του 2021.

Μετά και την πρόσφατη καταρρακτώδη βροχόπτωση στο Πήλιο, ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει ότι καθίσταται πλέον κατεπείγουσα ανάγκη να ολοκληρωθεί η επισκευή και ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Πώς μπορεί να επιταχυνθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο τρέχον ΠΔΕ
  2. Εν όψει της τελικής έγκρισης της συνολικής χρηματοδότησης, αν θα μπορούσε τουλάχιστον να αξιοποιηθεί κονδύλι ύψους 130.000 € που είχε εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρελθόντων οικονομικών ετών από το υπουργείο Υγείας, για την κατεπείγουσα επισκευή της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=